7 Ekim 2016 Cuma

Emre Mor ve Türkiye-Ukrayna Maçı


Bir Emre Mor gerçeği var. 1997 doğumlu bu futbolcu varlığından haberdar olduğumuz ilk günden beri her izlediğimiz an bizleri şaşırtmaya, heyecanlandırmaya devam ediyor. Ukrayna maçı da o anlardan biriydi.

Mücadelenin ilk dakikasından son anına kadar topu ayağına aldığı bir çok an olumlu işler yaptı. Çalımları, hızı, top sürüşü, top hakimiyeti ile beraber bizleri tv karşısında keyiflendirdi ve heyecanlandırdı. Zaman zaman gereksiz çalımlar, gereksiz driplingler yapsa da bunların da zamanla ortadan kalkacağını düşünüyorum. Emre Mor bu kadar genç yaşta takımın en büyük oyuncularından birisi olup maçın kaderini değiştirmesi için tüm takım arkadaşlarının desteğini de almış durumda. Maç sonrası Hakan Çalhanoğlu'nun ''Topu Emre'ye atıp bir şeyler yapmasını istiyoruz.'' tarzı açıklaması da bunu bizlere gösteriyor. Emre Mor şu an çok iyi durumda, daha da iyi olacak. Bu çalım yeteneğine asist yeteneğini eklediği zaman, pasları zamanında atabilme özelliğini eklediği zaman, karar verme yeteneğini kazandığı zaman zaten dünya futbolunun en iyi oyuncularından birisi olacak. Yıllardır Türkiye'de biz böyle bir yerli oyuncu izlemedik. Biz kimseye ''Dünya çapında yıldız olacak.'' demedik. Emre Mor için diyoruz.

Emre Mor ile ilgili tek sıkıntı var. Bu maç çok kez gördüğümüz itirazları. Emre Mor gibi bir futbolcu gerekli-gereksiz her an hakeme itiraz etmemeli. Messi'nin kariyerininin ilk gününden bu yana sert fauller yapıldığında bile asla itiraz etmediğini, sadece saha içinde topa konsantre olduğunu ve bu sayede çok daha olumlu şeyler yaptığını biliyoruz. Emre Mor için de aynı şeyler lazım. Her pozisyon hakemin dibinde bitip hakeme itiraz ederek Emre Mor hiçbir şey kazanmaz. Bu konuda hem Dortmund hem de Türkiye yetkililerinin uyarı yapması gerektiğini düşünüyorum. Emre Mor'u biz diğer futbolcular gibi görmek istemiyoruz. Emre Mor'u saha içinde olumlu şeyler yaparken görmek istiyoruz.

Türkiye 2-0 geriye düştüğü maçta Ukrayna ile 2-2 berabere kaldı. 1 puan mı kazandık, 2 puan mı kaybettik sorusuna tam olarak cevap veremeyiz. İlk yarı oynanan kötü futboldan sonra 2.yarı yapılan doğrular, oyuncuların daha konsantre olması güzel şeylerdi. 0-2'den 2-2'ye gelmek hatta 3-2'yi kaçırmak önemliydi. Artık grupta özellikle evimizde puan kaybetme lüksümüzün kalmadığını düşünüyorum. Deplasmanda alınacak ekstra bir galibiyet ise grupta tekrardan ciddi şekilde iddialı konuma gelmemizi sağlayabilir. İzlanda deplasmanı bunun için ilk fırsat. Milli takımın Rusya'ya olmasını çok istiyoruz o yüzden bu takımı yürekten destekliyoruz. 

Hiç yorum yok: