21 Ekim 2016 Cuma

Barcelona 4 Manchester City 0

Çok büyük keyif veriyorsun be Messi.

Barcelona Şampiyonlar Ligi grup maçında Manchester City'yi Messi'nin 3 ve Neymar'ın golüyle 4-0 yendi. Yoluna emin adımlarla devam ederken rakibine de ağır bir yenilgi aldırdı.

Aslında skor ile oyun arasında bence büyük bir fark var. Manchester City'nin maç boyunca çok net pozisyonlarını özellikle Ter Stegen kalesinde devleşerek önlemiş.

Messi'nin ilk golünde savunma hatası, ikinci golünde Messi'nin direkt kişisel yetenekleri, 3.golünde yine savunma hatası ile başlayan atakta Messi'nin güzel bitirişi ve son golde Messi'nin asistinde Neymar'ın golü.

Maç boyunca Barcelona zaman zaman gerçekten acayip bir top oynamış.

Guardiola'nın böylesine bir yenilgi alması.

Messi çok büyük oyuncusun. 3 gol 1 asist ile oynarken asıl yaptığı olay kendi yaptırdığı penaltı vuruşunu Neymar'a bırakmış olmasıydı. Ronaldo ile bu kadar büyük rekabet içindeyken gol sayısı bakımından onu belki de geçme şansı varken penaltıyı bir kez daha - her sene yapıyor - takım arkadaşına bırakması çok büyük bir futbolculuk örneği. Benim de Messi'yi daha çok sevmeme ve saygı duymama sebep oluyor.

Barcelona formasıyla hazırlık maçları dahil 588 maç, 496 gol, 203 asist. Kariyerinde 655 maç, 521 gol, 219 asist. Barcelona formasıyla 37 hat-trick. Şampiyonlar Ligi tarihinde 7 hat-trick

Yine Messi bu sezon 2 CL maçı 6 gol, yine bu sezon 10 maç, 12 gol, 6 asist

Barcelona ve Messi keyif vermeye devam ediyor. Her zaman yazdığımı yine yazayım. Zaman yaratın ve Barcelona maçlarını canlı seyredin.

Hiç yorum yok: