6 Ekim 2016 Perşembe

Hırs


Öncelikle şunu söyleyeyim fotoğrafta gözüken an maç kazandıran basketi atan Sloukas ile koçun anlık durumu değil. Başa saralım. Bir tarafta koç Zeljko Obradovic. Kariyerinde sadece 8 tane Euroleague şampiyonluğunun olduğunu söylesek bile yeter ancak onun haricinde Yunanistan ve Türkiye'de bir çok kupa zaferi ve bir çok kez yılın koçu ödülleri. Diğer tarafta Kostas Sloukas. 2 Euroleague şampiyonluğu, Türkiye ve Yunanistan'da kazanılan kupalar, kişisel bir çok ödül. 

Fenerbahçe formasıyla sezonun başında Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı. Rakip Anadolu Efes. Skor 27-16 Fenerbahçe lehine ve karşılaşmanın 2.çeyreği oynanıyor. Fenerbahçe takım olarak yine Anadolu Efes'i durdurdu ve maçı izlediğim için hatırlıyorum ortasaha çizgisinde Anadolu Efes oyuncusu yarısaha ihlali yapınca top Fenerbahçe'ye geçti. Ve ardından o top kaybının bir numaralı aktörü ve koç bu top kazancını bu şekilde kutladı.

Üzerine çok şeyin söylenebileceği bir fotoğraf. Fenerbahçe'nin yıllardır neden iyi olduğunu ve Final Four'lar, şampiyonluklar aldığını, Fenerbahçe'nin neden maçları kazandığını, Obradovic'in neden bu kadar iyi bir koç olduğunu, neden bu kadar çok zafer elde ettiğini, Kostas Sloukas'ın neden Fenerbahçe gibi bir takımda oynadığını, Fenerbahçe taraftarlarının neden bu takımı bu kadar çok sevdiğini, neden Fenerbahçe tarihinin en güzel takımlarından biri olarak adlandırdığını, neden peşinden her yere gittiğini, yalnız bırakmadığını, maçlarını büyük bir keyifle izlediğini bizlere anlatan bir fotoğraf.

Fenerbahçe yıllardır futbol branşı ile ayakta duran bir camia. Ara ara voleybol ve basketbol takımları ön plana çıksa da bu uzun vadede yerini koruyamadı ve futbol branşı her zaman lokomotif oldu. Ancak Fenerbahçe taraftarlarının yıllardır istediği her şeyi bu takım yapıyor. Mücadele ediyor, formanın ağırlığını bilerek oynuyor, formaya değer veriyor, taraftarları mutlu etmek istiyor, kazanmak istiyor ve kazanıyor. Doğal olarak da Fenerbahçe taraftarları belki de tarihinde ilk kez bir numaralı takım olarak basketbol takımını koyuyor.

Bu hırs, bu mücadele sürdüğü sürece de bunun değişeceğini sanmıyorum.

Fenerbahçe erkek basketbol takımı geçen sezon yakaladığı başarıların ardından sezona Anadolu Efes karşısında alınan 77-69'luk galibiyetle beraber kupa zaferiyle başladı. Kupadan çok bu mücadelenin devam etmesi bizleri mutlu ediyor. Çok yaşayın...

Hiç yorum yok: