17 Şubat 2016 Çarşamba

Van Persie & Lokomotiv Moskova Maçı


Bu blogu okuyan herkes benim Fenerbahçe maçlarının en azından Kadıköy kısmını statta izlediğimi bilir. Dün akşam Lokomotiv Moskova maçında yine stattaydım. Yine büyük bir destekle Fenerbahçe'yi takip ettim. Fenerbahçe belki de son zamanların değil son yılların en iyi maçlarından birini çıkardı. Maç yazısı daha sonra yazacağım ancak ben öncelikle Van Persie olayıyıyla ilgili bir şeyler yazmak istedim.

Robin van Persie geldiğinden beri Fenerbahçe'de en iyi dönemini geçiriyor. Bunu statta çok daha yakından görebiliyoruz. Ekranlara yansıyan pozisyonlardan ziyade top istemek için yaptığı koşuları net şekilde görüyoruz. Pozisyonların içine girmek isteyen, arkadaşlarına yardımcı olan, gol pozisyonlarında golün olmasını sağlayan anlarda Robin van Persie var.

Robin van Persie'nin bu kadar iyi olmasının nedenlerinden birisi bana göre sadece Van Persie'nin kalitesi değil, Vitor Pereira'nın süreci iyi yönetmesi. Şimdi yaşananlar ise sezon başında yaşananların- taraftarların RVP izlemek istemesi, izleyememesi, RVP'nin forma giydiği dönemler etkisiz futbolundan dolayı oynayamaması- etkisi.

Robin van Persie şu an formda, Vitor Pereira bu formda olduğu dönem ilk 11'e koyarak bunu da gösteriyor. 

Dün maçın sonlarında oyundan alması doğru ya da yanlış, bu teknik direktör tercihi. Ancak sonrasında taraftarların Vitor Pereira'yı yuhlaması geceye yakışmayan anlardan biriydi. Bu takım arkadaşlarına, hocasına ve Fernandao'ya ayıp. 

Vitor Pereira size göre doğru ya da yanlış her iki futbolcuyu da belli bir seviyeye getirdi. Her iki futbolcu da oynadığı süre içerisinde elinden geleni yapıyor, dün Robin van Persie gollerin içindeydi, Fernandao sonradan oyuna girdi pozisyonların içindeydi, direkten dönen, direğin dibinden çıkan pozisyonları vardı.

İşin özü Fenerbahçe taraftarlarının Robin van Persie izlemek izlemesi normalse, hocanın bu ikiliyi bu şekilde kullanması da o kadar normal.

Ayrıca yıllar önce Alex-Aykut Kocaman meselesinde hocayı haklı görenlerin şimdi hocayı bu kadar net ifadelerle haksız görmesi de komik oluyor.

Fenerbahçe böylesine iyi oynadığı, avrupada son 16 takımın arasına kalmayı büyük ölçüde garantilediği maçtan sonra bunları yaşamamalı. Ve evet Robin van Persie, Fernandao ve Vitor Pereira üçgeninde ciddi bir sorun yok. Bunu özellikle statta bulunan taraftarlar yaratıyor.

Hiç yorum yok: