14 Şubat 2016 Pazar

Arsenal 2 Leicester City 1




TSİ 14:00'de başlayan nefis maç. Tribünlerde 60.009 seyirci. Maça iyi başlayan Arsenal, hakem hatası sonucu çalınmayan penaltı. Leicester'ın arada yaptığı ataklar, kaleci Cech'in 2 muazzam kurtarışı, yine hakemin hatası sonucu verilmeyen faul, ardından özellikle İngiltere'den alışık olduğumuz iyi bir hakemlik özelliği ve pozisyonu avantajı bırakması ve ardından çalınan penaltı kararı. Vardy topu ve Cech'i farklı köşelere gönderdi. İlk yarı 0-1 bitti.

2.yarı Arsenal daha çok atak yapıyordu ama müthiş Leicester savunmasını geçemediler. Özellikle Kante ve kaleci Schmeichel'ın müthiş oyunları. 49 ve 54.dakika iki-bana göre doğru kartlar- sarı kart gören Simpson atılınca Arsenal iyice oyunu yıkmaya başladı. Ranieri'nin bana göre yanlış değişikliği. Mahrez çıktıktan sonra iyice gömülen ve atak yapamayan bir Leicester. Wenger'in tam tersi aldığı iki oyuncuyla maçı değiştirmesi. 70.dk Walcott ile gelen gol. Golde Giroud'un topu indirişi kusursuz. Artan baskı. Schmeichel'ın yaptığı inanılmaz bir kaç kurtarış. Ancak 90+5 kazanılan serbest vuruşta Mesut'un acayip iyi ortası ve Welbeck'in 9 Mart 2015'den sonra attığı ilk gol ve kazanılan 3 puan.

Lig Tv spikeri Çağdaş Tok'un müthiş anlatımı, 90 dk düşmeyen tempo, Kante, Wardy Mesut, Giroud, Welbeck ve Walcott gibi öne çıkan oyuncular. 

Leicester City 53 puanla liderliğini sürdürüyor. Bu yenilgiye nasıl bir tepki vereceklerini haftaya göreceğiz. Arsenal ise Manchester United deplasmanına gidiyor. Kazanırlarsa çok büyük bir iş yapıp şampiyonluk yolunda önemli bir adım atarlar.

Premier Lig çok güzel.


Hiç yorum yok: