21 Nisan 2015 Salı

Moshoeu'den Hayata Veda


Benim için Moshoeu maç öncesi tribünlere saha içinden konfeti-bisküvi dağıtılan günlerden kalma bir futbolcuydu. Babamla beraber İzmit İsmetpaşa Stadyumu'na gittiğim günlerde Kocaelispor'un ligde fırtına gibi estiği zamanlardı. 

Aslında Türkiye kariyerine Gençlerbirliği ile başlamıştı. İlhan Cavcav'ın transferlerinden birisiydi. Ancak biz onu Kocaelispor'da ve daha sonra Fenerbahçe'de oynadığı futbolla tanıdık.

Kocaelispor'un Kocaelispor olduğu dönemler özellikle Faruk Yiğit, Saffet Sancaklı, Nuri Çolak sonralardan Kaan Dobra olan Dabrowski ile beraber fırtınalar estirirken tanıdık. Kocaelispor ilk yarıyı lider, sezonu 5.sırada tamamlarken Moshoeu attığı goller, mücadelesi, asistleri ile ön plana çıkıyordu. Bunları videolardan ve istatistiklerden söyleyebiliyorum. Aslında statta bir çok kez izlememe rağmen net şekilde hatırlamıyorum. Henüz aklım tam olarak ermiyor. Yaşım 7-8. Babamın elinden tutarak stada götürdüğü dönemlerden. Kocaelispor formasını kupa galipleri kupası maçları da olmak üzere 91 kez giymiş, bu maçlarda 26 da gol atmıştı. 

Daha sonra Fenerbahçe günleri. Devre arasında Kocaelispor'dan takım arkadaşı Faruk Yiğit ile beraber Fenerbahçe'ye transfer oluyordu. Fenerbahçe'de Faruk ve Saffet Sancaklı ile tekrardan buluşuyordu. 4 sezon, 88 maç Fenerbahçe formasını giyiyordu. Fenerbahçe formasıyla 17'de gol atmayı başarıyordu. Daha sonra ise Fenerbahçe'den gönderiliyordu. 

Türkiye'de son adresi Bursaspor oluyordu. Bursaspor formasını da 48 maçta forma giyiyor ve 7 de gol atma başarısı gösteriyordu.

Moshoeu'nin Türkiye'de forma giydiği dönemlerden baktığımız zaman en dikkat çeken olayı hangi takıma giderse gitsin eski takımlarına gol atıyordu. 1993/1994 sezonu Gençlerbirliği forması giyiyor daha sonra forma giyeceği Bursaspor'a golünü atmıştı. 1994/1995 sezonunda yine Gençlerbirliği forması ile Fenerbahçe ve Kocaelispor filelerini havalandırıyordu. Kocaelispor forması giydiği dönemler Fenerbahçe'ye, Gençlerbirliği'ne ve Bursaspor'a gol atan Moshoeu daha sonra gittiği Fenerbahçe'de ise Gençlerbirliği ve Kocaelispor maçlarını boş geçmiyordu. Ve son olarak gittiği Bursaspor formasıyla da Gençlerbirliği, Kocaelispor ve Fenerbahçe maçlarında fileleri havalandırmayı başarıyordu.

Beklenmedik anlarda uzaktan alt köşeye attığı goller ile asla unutulmayacak ve Ercan Taner'in telaffuzuyla ''Moşee'' bugün 46 yaşında kanser nedeniyle hayata veda etti. 

Formanın yakıştığı futbolculardandı, güzel adamdı ve hep güzel hatırlanacak.

Hiç yorum yok: