5 Nisan 2015 Pazar

Futbol Bitmiştir


Yıllardır Trabzon'da, Diyarbakır'da, İnönü'de, Bursa'da, Arena'da, Samiyen'de, Kadıköy'de, Sakarya'da, Kocaeli'de, İzmir'de bir çok büyük ya da ufak olay, saldırı oldu ama belki de en büyüğü dün gece gerçekleşti. Ülke futbolu zaten yıllardır sürekli olay, kavga, gürültü içinde yaşıyor ama dün gece yapılan bambaşka. Diğerleri ile kıyası yapılamaz.

Gecenin bir saati bir takım otobüsünün şöförüne saldırı yapılıyorsa bu direkt Fenerbahçe takımını yok etmek istemeye teşebbüstür. Şöför ya da her kimse - güvenlik görevlileri deniyor - o otobüsü orada durdurmasa ve viyadükten aşağı uçsa ya da takla atsa şu an hangi futbolcuların vefat edip etmediğini takip ediyor olacaktık. Bu bile olayın ne kadar büyük çaplı bir şey olduğunu gösteriyor.

Üzerinde çok konuşmaya gerek yok aslında. Ligleri tatil edeceksin ve bunu yapan bulunmadan da başlatmayacaksın. 

Son bir şey daha söyleyeyim. Bu olay sonrası ''Ama'' ile cümle kuranlar cidden insanlığını kaybetmiştir ve futbol gibi onlar da bitmiştir. Umarım futbol ile beraber o kişilerin de insanlıkları geri döner ve hayatlarına öyle devam ederler.

Başta şöförümüz Ufuk Kıran olmak üzere tüm futbolculara, teknik heyete büyük geçmiş olsun. Bu dakikadan sonra o otobüste yer alan futbolcuların alacağı her türlü kararı desteklerim. Haftaya sahaya çıkmasalar yeridir.



Hiç yorum yok: