9 Nisan 2015 Perşembe

Kötü Son, Taze Başlangıç


‘’ Yenilgi, bir umutsuzluk kaynağı değil, taze bir başlangıç olmalıdır. ‘’

Kocaelispor için sezon ne yazık ki Pazar günü itibari ile sona erdi. Eylül ayında Anafartalar maçı ile başlayan sezon matematiksel olarak şans kalmadığından Tekirdağspor, resmi olarak da Pazar günü Çengelköyspor maçı ile sona erecek.

Kocaelispor için bu sezon çok başkaydı. Başkan, yönetim, taraftar, kent. Herkes inanmıştı. Uzun yıllar sonra kentte Kocaelispor’un varlığı ilk kez bu kadar hissediliyordu. Kentte bayraklar, çarşıda atkılı formalı insanlar hiç olmadığı kadar çoktu. Sezon öncesi çıkan kombinelere müthiş bir ilgi vardı. 8-9 bin kombine satmış bir şehir amatör liglerin başlamasını bekliyor, hedeflediği 3.lige çıkmak istiyordu.  Kırılan seyirci rekorları, Ntv Spor, Lig Tv başta olmak üzere neredeyse ana haber bültenlerinde bile Kocaelispor konuşuluyordu. Ama olmadı. Sezon kötü bitti.

Sezonun ilk haftalarından itibaren dengeli bir Kocaelispor vardı. İlk 10 hafta ilk 4 sırada gezip duran Kocaelispor 15.haftayı en yakın rakibi Tekirdağspor’un 4 puan önünde-maç fazlasıyla- lider geçiyordu. Zaten inanmış olan kent daha da motive olmuştu. Artık maçlar da tribünler doluyor, takıma müthiş bir ilgi  veriliyordu.20.hafta Kocaelispor için ilk kırılma noktasıydı. Özellikle Tekirdağspor’un berabere kaldığı hafta deplasmanda Arnavütköy Belediyespor karşısında ilk yarısını 0-2 önde tamamlayan Kocaelispor uzatma dakikalarında yenen gole engel olamıyor ve belki de şampiyonluk ve 3.lig yolunda en önemli puanları kaybediyordu. Ondan sonraki hafta ise bu kez sahasında Edirnespor ile 1-1 berabere kalan Kocaelispor önemli 2 puan daha kaybedip bir yıkım daha yaşıyordu. Kocaelispor için işler kötü gidiyordu. Tekirdağspor’un yine berabere kaldığı hafta Kocaelispor da bu kez Karadeniz Ereğli Belediyespor deplasmanında 2 puan daha bırakıp dönüyordu. Mart ayı başında kaybedilen 6 puan Kocaelispor için sezonun belki de bitiş anıydı. Kocaelispor’un bay geçtiği hafta ise Tekirdağspor uzatma dakikalarında attığı golle kazanıyor ve liderliğe yükseliyordu. Artık Kocaelispor için tek bir çare vardı deplasmanda Tekirdağspor’u yenmek. Ama öyle olmadı. 89.dakika attığı golle Tekirdağspor karşılaşmayı kazanıyor ve 3.lige yükseliyordu.

Kocelispor için sezonun gittiği an gözüktüğü gibi Mart ayı başındaydı. Kocaelispor uzatma dakikalarında puan kaybederken, Tekirdağspor uzatma dakikalarında maçları kazanıyordu. Belki de şans yüzüne gülmüyordu.

2014/2015 sezonu Kocaelispor için çok kritikti. Yıllar sonra bu kadar inanmış kentin, yapımı devam eden yeni stat ile beraber 2.ligde oynayan bir Kocaelispor görme şansı vardı. Ama olmayacak. Kocaelispor bir sezon daha amatör ligde mücadele etmeye devam edecek.

Kent büyük bir üzüntü yaşıyor ancak bu kent seneye de bu takımın peşini bırakmaz. Yine kombinelere ilgi olur, yine takıma sahip çıkılır. Takıma katılacak bir iki tecrübeli isim ile beraber seneye 3.lige çıkmak böylesine bir camia için hiç de zor değil.

Başka Kocaelispor yok beyler, destekleyin.

Hiç yorum yok: