12 Ocak 2013 Cumartesi

Mesele Mücadele Etmemek


Galatasaray’ın Sneijder’i transfer etmesi – etmek üzere olması - üzerine hepimiz üzüldük, belki de kıskandık. Sneijder büyük başarılara imza atmış, büyük oyuncu. Uefa tarafından en iyi ortasaha oyuncusu seçildi, en iyi ilk 11’e girdi. Sneijder’i anlatmak da, Sneijder’i tartışmak da yanlış.

Fenerbahçe’ye geçelim, Fenerbahçe taraftarları Sneijder transferi sonrası yönetime kızdı, yönetime sitem ediyor, belki bunda yönetimin- neredeyse tam kadro – günlerdir ‘’ 2 Ocak’a kadar transfer bitecek,  3-4 oyuncu alacağız.’’ demeçleri etkili oldu. Yönetim henüz ilk maç yarın oynanacakken bir adım atmadı, bir oyuncu almadı. Taraftarları beklenti içine soktular. Bu da şimdi biz transfer yapmayıp, rakibimiz Galatasaray üst düzey bir isim transfer yapınca sitemin boyutunu arttırdı.

Fenerbahçe gelecek bir oyuncu ile çok üst düzey seviye’ye mi gelecek? Hayır. Fenerbahçe mücadele etmedikten sonra transferle hiçbir şekilde taraftarlarını mutlu edemeyecek, dünyaca ünlü oyuncuları bile getirsek, sahada mücadele etmedikten sonra taraftarlar olarak ne sevineceğiz, ne de memnun olacağız.

Evet Fenerbahçe ilk yarı berbat bir futbol oynadıktan sonra yeni sezona yarın 1461 Trabzon maçı ile başlıyor, Çarşamba Bursaspor gibi zor deplasman var. Ve 8 gün sonra Elazığspor maçı ile ilk lig maçına çıkıyoruz.

İlk maçımız 1461 Trabzon ile. İyi takımlar, iyi oyuncuları var, mücadele ediyorlar, mücadeleden vazgeçmiyorlar. Galatasaray’ı yendiklerini unutmayalım. Trabzon’da dolu tribünler önünde oynanacak. Seyirci desteğini de arkalarına alacaklar. 

Fenerbahçe’nin bizlere ilk mesaj vereceği maç. Sahaya çıkacak takım oyuncuların günlerdir söylediği gibi mücadele etmez, sahada basmadık yer bırakmaz, agresif olmaz, yaratıcı olmaz ise herkesi hayal kırıklığına uğratacak ve hocaları Aykut Kocaman'a ayıp edecekler.


Fenerbahçe taraftarları bugünlerde transfer istiyor olabilir ama transferden daha çok mücadele istiyoruz. Mesele Galatasaray’ın Sneijder’i alması, bizim oyuncu almamamız değil, mesele sahada mücadele etmemek, sahada formanın hakkını vermemek, forma için savaşmamak. Ne transfer ne başka bir şey, pankartta yazdığı gibi, o forma için biz ölürüz, siz savaşın YETER.

Hiç yorum yok: