11 Ocak 2013 Cuma

Argo


Oscar'a aday olan filmler güzel olmak zorunda değil ama bu film güzelmiş. Film güzel başlıyor, güzel devam ediyor... Ben Affleck hem iyi yönetmiş, hem iyi oynamış. kısaca müthiş iş çıkarmış. Filmin kurgusu şahane. Zaten en iyi kurgu ödülüne aday film. Özellikle filmi herhangi bir bilgi almadan izlediğim için büyük heyecan yaşadım. Havaalanı sahnesi ve pazar sahnesi filmin bana göre en iyi anlarıydı. Amerika sinemasına karşı ön yargısı olan, yaptığı işlerde hep kendilerini yüceltiyorlar diyenler, Hollywood'a bok atanlar hariç herkes izlesin. Bu arada filmin büyük bir kısmı İstanbul'da çekildi. Bu bilgiyi de verelim.

Film ; En iyi film, en iyi yardımcı erkek oyuncu, en iyi kurgu, en iyi müzik, en iyi ses kurgusu, en iyi ses miksajı dallarında Oscar'a aday.

Kısaca konusu Tahran’da altı Amerikan elçilik personelinin kaçırılması ve aylarca alıkonulması üzerine patlak veren İran Rehine Krizi ile CIA’in rehieleri kurtarma operasyonu konu alınmıştır. Yapılan açıklamalarda CIA, sahte bir Hollywood yapım şirketi kurarak rehineleri kurtarmaya çalışacağı anlatılmaktadır.

Hiç yorum yok: