1 Kasım 2012 Perşembe

Alex İle Geçmiş Tarihler # 2


Alex'in Fenerbahçe kariyerinden tarihleri yazmaya devam ediyorum. Bundan tam 4 yıl önce bugün. Fenerbahçe Eskişehirspor deplasmanına gidiyor. 2008/2009 sezonu.

İlk 8 hafta deplasmanda oynadığı 4 maçta sadece Kocaelispor'u yenen, 3 yenilgi alan Fenerbahçe'nin rakibi güçlü Eskişehirspor'du.

Fenerbahçe sahaya Volkan, Gökhan, Carlos, Edu, Lugano, Uğur, Selçuk, Maldonado, Guiza, Semih ve Alex ilk 11'i başlıyordu.

Aragos yönetiminde Fenerbahçe 14.dk Alex'in ceza sahası dışından sert vuruşu ile beraber deplasmanda 1-0 öne geçiyordu. Bu aynı zamanda Alex'in lig, kupa, hazırlık maçları dahil Fenerbahçe forması ile 100.golüydü, bu yüzden golün değeri çok daha başkaydı. Bu golden 3 dakika sonra Dos Santos ile Eskişehirspor beraberliği yakalıyordu. 33.dk sahneye yine Alex çıkıyordu, defansın arkasına sarkan Alex kaleci Ivesa'yı geçiyor, ancak yere düşürülüyordu. Kazanılan penaltının yanında Ivesa da kırmızı kartla oyun dışında kalıyordu. Alex kullanılan penaltı atışını gole çevirip maçtaki 2, Fenerbahçe forması ile 101.golünü atıyordu. İlk yarı bu sonuçla bitecek derken Edu'nun kendi kalesine attığı kafa golü geliyor ve ilk yarı 2-2 sona eriyordu.

2.yarı hem Fenerbahçe, hem 10 kişi oynayan Eskişehirspor önemli pozisyonlar bulsa da başka gol olmadı ve maç ilk yarı skoru ile 2-2 sona erdi.

Alex'in 2 golü, Alex'in 100.golü, 101. golü, Ivesa'nın kırmızısı, Eskişehirspor'un verilmeyen golü, maçtan sonra taşlanan Fenerbahçe takım otobüsü akılda kalanlardı.

Sonuç olarak 1 Kasım Fenerbahçe açısından mutlulukla bitmese de, Alex'in kendi açısından unutamayacağı bir gün oldu.


Hiç yorum yok: