12 Kasım 2012 Pazartesi

Alex de Souza ve Fenerbahçe Dergisi


































Alex de Souza yaşanan malum süreçten sonra  1 Ekim 2012 tarihinde sözleşmesini sonlandırarak Fenerbahçe’den ayrıldığını ve bunun hayatının en üzücü imzası olduğunu belirten tweeti attı.

Yaşan süreçte Alex’in hatalı olduğunu, bunu Alex’in de zaten basın toplantısında söylediğini biliyoruz. Alex Fenerbahçe’den bir şekilde ayrıldı. Ve sonrası kulübün Alex’e karşı yaklaşımı.

Resmi siteden ufacık bir Alex yazısı, veda ettiği gün Yüksel Günay’ın gidip bir şilt vermesi, kısa cümleler ile teşekkür etmesi…. Ne resmi site ne kulüp televizyonu FB TV’den en ufak bir farklı klip, yazı yayınlanmaması.

Alex gibi yıllarca bu kulüp için her şeyi yapmış bir adam bunlardan çok daha fazlasını hak ediyordu şüphesiz.

Ve Alex gittikten sonra çıkan ilk Fenerbahçe dergisi.  Kasım sayısı. Gönül Alex posteri versin isterdi, Alex kapağı ile çıksın, Alex’in Fenerbahçe forması ile yaptıklarını anlatan upuzun bir yazı ile çıksın, hatta ek Alex için içinde Fenerbahçeli eski ve yeni futbolcuların, yazarların, taraftarların Alex yorumları, fotoğraflar olan özel 15-20 sayfalık dergi ile çıksın. Ama olmadı. Kasım sayısında neredeyse Alex'in adı bile geçmedi.

Kasım sayısı ‘’Bu kenetlenme bizi zirveye taşır.’’ Manşetiyle çıktı. İlk sayfasında Aziz Yıldırım yazısı, devamında klasik Fenerbahçe dergisi yazıları, amatör branşlardan haberler, röportajlar. 146 sayfayı hızlıca çevirdim ancak Alex ile ilgili sadece Faruk Ilgaz’ın bir yazısını gördüm.

Üzüldüm. Fenerbahçe dergisinin Alex gittikten sonra ilk sayıda alex için özel bir şeyler yapmasını, sayfalar ayırmasını bekledim. Olmadı.

Ekim sayısında  ‘’Onun için sözün bittiği yerdeydik; heykelini diktik.’’ başğı ile özel haber yapılan Alex de Souza 1 sayı sonra neredeyse CTRL F yapıp ‘’Alex’’ yazınca bile adının çıkmadığı duruma gelmişti.

Evet Alex hata yapmıştır, Alex yanlış yapmıştır ama Alex böyle gitmeyi hiç haketmemiştir. 

Bundan bir kaç yıl sonra Ekim ve Kasım sayısını okuduktan sonra gelip birisi’’ Abi Ekim sayısında Alex heykeli açılmı
ş ama Kasım sayısında onunla ilgili hiçbir şey yok, adı bile geçmiyor, ne oldu birden böyle?’’ dediğinde ‘’tweet’’ derseniz pek sağlıklı bir cevap vermiş olmazsınız...

Hiç yorum yok: