5 Mart 2012 Pazartesi

Maç Günlüğüm # 80


Yine düştük yollara, yollara yollara ... Bulutsuzluk Özlemi ...

Bu sene camianın en iyi 2 takımından biri olan Fenerbahçe kadın basketbol takımını ara sıra yerinde izlemek, desteklemek lazım. Çünkü Fenerbahçe Universal ile beraber en çok mücadele eden, bizleri en çok gururlandıran 2 takım. Yalnız kalmamayı hakediyorlar.

Fenerbahçe - Beşiktaş maçının adı derbi olsa da maç öncesi rahat kazanırız yorumları ile beraber yollara düşüyorduk.

Kocaeli'den 4 arkadaş saat 16:30 otobüsü ile hareket ediyorduk.

Biraz muhabbet, biraz makara derken fazla trafiğe takılmadan Harem'e, oradan da servisle Kadıköy'e ulaşıyorduk. Bu servis olayını kim akıl ettiyse helal olsun. Düşünsene Harem'e gidiyorsun ancak servis yok. Resmen çileye dönüşürdü yolculuklar. Servis büyük hizmet.

Biletlerimizi aldıktan sonra - 5 tl - yemek yemek için balıkçılar sokağındaki balıkçıya gittik. Balık + Salata + Bira - evet rakı değil - . 

Saat 19:15 gibi salona girdik. Target Striker blogundan Kutay ve Uğur ile maçı izleyecekken sol tarafta yer alan bölümün coşkusu, atmosferi bizi sol tarafa itti. #fbloggers ekibi ile beraber tezahuratlar ile maçı takip ettik.

Takım pek iyi oynamasa da, Beşiktaş maça çok iyi hazırlansa da, iyi mücadele etse de 71-65 gibi bir skorla kazanmayı başardık.

Tribünler iyiydi. Ancak son anlar hariç. Konfeti şov ile başlayan tribünler oldukça coşkulu devam ediyordu ancak son 1 dk üst taraftan başlayan küfürlü tezahurat sonrası hakemler soyunma odasına gidince işler değişti. Sağ tarafta yer alan münferit taraftarların tepkisi, küfür edenlerin inat yapar gibi küfüre devam etmesi derken ortam gerildi. Gerek var mıydı? Yoktu. Kadın basketbol maçlarında küfür edilsin mi? Edilmesin. Ama edenler olursa da böyle ağır tepkiler almasın. Bu ortamı germekten başka bir işe yaramıyor.

Genç Fenerbahçeliler ile münferit taraftarların her gün birbirlerinden iyice uzaklaştığını görüyoruz. Bu hiç iyi değil.

Maç ortasında hücum ederken konfeti atan taraftar da 2 maç ceza alsın - takım yaşanan olaylardan dolayı 2 maç ceza aldı da - 

Cemil Turan'ın salona gelmesi büyük coşku yarattı. Hakettiği tezahuratları aldı. 

Hakemler iyi şov yaptılar.

Maç sonrası bir mekanda bir süre bir şeyler içtikten, 18 Mart'ı, Fenerbahçe'yi, Galatasaray'ı konuştuktan sonra 11 otobüsü ile İzmit'e geri döndük.

Öncesi, maç anı ve sonrası ile güzel bir maç oldu. 

#fbloggers ile salonlardayız.

Hiç yorum yok: