25 Eylül 2011 Pazar

Barcelona 5 Atletico Madrid 0 / Mükemmellik


Lafın bittiği yer. Barcelona klasik mükemmel maçlarından birini daha çıkardı.

Rakip Gijon değil, Atletico Madrid. Büyük takımlardan, iyi takımlardan olan.

Mücadele'nin başından sonuna kadar mükemmel oynayan takım. 3-4-3 oynuyorlar. Geri üçlünün Alves, Mascherano ve Abidal'den kurulan bir Barcelona. Sergio, Thiago falan.

İlk golde Xavi'nin pası, Villa'nın kontrolü, soğuk kanlılığı, özgüveni, vuruşu, 2.golde yapılan pres, güzel verkaç, 3.golde Messi'nin müthiş hareketleri ve vuruşu, 4.golde Messi'nin müthiş driplingi ve net vuruşu, 5.golde yine Messi'nin müthiş çalımı, pası, koşması, kalecinin golü yiyeceği tek yere vurması mükemmeldi.

Yine Barcelona'nın kötü golü yok. Bütün goller izlenir.

Ligde 12 puanlı Real Betis'in ardından 2.sıradalar.

Bu sezon evinde 3 maç, atılan 18 gol, yenilen gol yok. Rakipler Villarreal, Osasuna, Atletico Madrid.

Messi bu sezon toplamda 11.golünü attı. Ligde 8 gol. Tek başına ligde oynayan 20 takımın 15 tanesinden daha fazla gol attı. 2 takımla da gol sayısı eşit. Messi'yi geçen takım sayısı sadece 3. Ayrıca Messi kariyerinde 12.kez bir maçta 3 gol ve üzeri attı.

Barcelona seyircisi skor 4-0 olduktan sonra Meksika yapıyordu, Fenerbahçe ya da herhangi bir Türk takımı 4-0'ı yakalasın, böyle mükemmel top oynasın, böyle oyuncular olsun Meksika'yı yakarız.

16.200 koltuk boştu. Yağmur nedeniyle gelemedikleri, gelmedikleri söyleniyor. Yakışmadı.

La Liga iyi değil ancak Barcelona iyi. Bu yüzden La Liga'yı izlemeye devam edeceğiz.

Arda Turan da 45 dk oynadı. 1-2 çalım, 1-2 pas ile hemen dikkat çekti. Bu takımda çok işler yapar.

Barcelona ekim ayının başında Sporting Gijon ile deplasmanda oynuyor. Ben az önce küçümsedim diye Barcelona puan kaybedebilir.

2 yorum:

sayerlack dedi ki...

Bu saatte maşallah uyku yok sanırım:)

Celal Abbas dedi ki...

barcelonanın 3 4 3 oyununda dani alves yeni rolünden dolayı bence mutlu değildir. Bir süre sonra yeter artık ben mutlu değilim diyebilir.

Geçen yıl sezon sonuna doğru oyunlarında kısırlaşma olmuştu. Bu yıl hucum planlarına defans arkasına atılan uzun hava topları rakip defansların tedirginliği için extra bir silah. artık arapaslarının yanında uzun yükske toplarda mevcut.

bu yıl deplasmanlar barca için hep zor geçecek. hiç rahat maçları olmayacak bence.

Real madridin oyunundaki düşüş içinde şöyle bir öngörüm var. Sanırım Şimdi form tutmak istemiyorlar. Barca maçlarına yakın formlarını en üst seviyede tutmak istiyor mourinho bence. İddiacılar dikkat diyorum hele deplasmanlarda

Barcanın oyununda ileride oyuncular birbirlerine yakınlaşmadan biraz uzak oynadıkları için bireysel form performans ön planda. milli maç dönüşlerinde yada yoğun fixtürde yorgunluktan dolayı sorun yaşayacaklardır.

Atletico madridin oyuncu yapısı nedeniyle barcanın presinden dolayı topa sahip olup falcaoya pozisyon hazırlamaları çok zordu. Hele arda ile başlasalardı dahada çok zorlanacaklardı. Barcayı yenmek istiyorsanız onlardan top almalısınız pres yapmalısınız uygun anlarda. Barcanın Pres anlarında da barca kalabalığının içine değil atletico madrid kalabalığının içine topu sürmelisinki bir pas seçeneğin olsun. barcalılar öyle pres yapıyorlarki Atletico madridli oyuncuları sürüden koparıp tek başın abırakıyorlar. futbolcuda pas seçenekleri kaybolduğu için sonunda topu kaptırıyor. Ardanın ikinci yarı oyuna girmesi doğru idi. İlk yarı hiçbişi yapamayacaklar barcanın presine boyun eğip oyununa engel olamayacaklardı. 2.yarı barca presi hafifletince atletico biraz olsun pas yapıp falacounun ayağına top değimiş oldu.