14 Eylül 2011 Çarşamba

Alex ; 2004'den Sonsuza


14 Eylül 1977. Çok önemli bir tarih. Başta Fenerbahçeliler için olmak üzere diğer tüm futbolseverler için. Topu ayağına aldığı ilk maç olan Samsunspor maçından, en son forma giydiği Orduspor maçına kadar onunla olduğumuz için şükrettik.

Televizyonda veya statta seni izlerken top ayağına geliyor ya , sahaya daha dikkatli bakıyoruz, şimdi kesin güzel bir şeyler olacak diyoruz, yere düştüğünde sahaya daha dikkatli bakıyoruz, hemen ayağa kalk diye dua ediyoruz, vurduğun tüm topların gol olmasını, denediğin tüm çalımların başarılı olmasını istiyoruz. Milyonlarca Fenerbahçe taraftarları olarak fotoğrafta olduğu gibi sürekli gülmeni istiyoruz.

Saha içi kadar saha dışında da çok büyük adamsın sen. Gittiğin hiçbir deplasman rakip taraftardan küfür yemiyorsun, istersen 3 gol at, ister 5 gol. Rakip takım taraftarları sana her zaman saygı gösteriyor. Ama bunu sen sağlıyorsun. Ne kendini boşuna yere atıyorsun, ne rakip takım futbolcusuna, taraftarlarına hareket yapıyorsun, ne de maç sonu ve öncesi rakiple ilgili olumsuz bir demeç veriyorsun. Attığın golleri ve yaptığın asistleri de doğal olarak '' Adam futbolcu beyler, saygı duyalım. '' diye değerlendiriyorlar.

Mükemmel aile babalığı, sosyal olaylara karşı duyarlılığı, Türkiye'yi sevmesi, Atatürk'ü sevmesi, arkadaşları ile muhabbetleri, takıma yaptığı büyük kaptanlık ...

Alex De Souza 2004'den beri bize müthiş anlar yaşatıyor ve yaşatmaya devam edecek.

2004'de geldin bize ancak sonsuza kadar hatırlanacaksın ve unutulmayacaksın.

İyi ki doğdun Alex. İyi ki bizimlesin Alex. İyi ki Fenerbahçelisin. İyi ki böyle bir insansın. Seni gerçekten çok seviyoruz be Alex.

Hiç yorum yok: