12 Mart 2022 Cumartesi

The Batman


Kesinlikle sinemada deneyimlenilmesi gereken bir film. Elbette biraz uzun olduğu konusunda herkes gibi düşünüyorum ama yine de bir şekilde izleniyor. Tabii bu süreden dolayı belki de şahane olabilecek film sadece iyi olarak anılacak.

Film başlıyor, belli iyi şeyler göreceğiz, bir cinayete şahitlik ediyoruz ardından bir tren istasyonu sahnesinde Nirvana'dan ''Something In The Way'' çalması ile beraber acayip bir sekans izliyoruz. Bir süre kusursuz gidiyor, kusursuz ilerliyor. İlk bölüm elbette böyle geçiyor, ikinci bölüm de iyi başlıyor ancak sonra yönetmenin bir filmi uzatma sevdası başlıyor ve orada işler biraz kopuyor. Farklı farklı bir kaç final izliyoruz. Spoiler olacak belki ama belki de meşale elinde insanları kurtardığı sahnede film bitse herkes daha mutlu ayrılırdı salonlardan. Yine de dediğim gibi oyunculuklar, görsel şölen, sesler, müzikler ile beraber beni mutlu etti.

Robert Pattinson şahane oynamış bence. Maskenin altında sadece gözleriyle bile çok şey anlatıyor gibi geldi bana. Ya da ben abartıyorum.

En son Mad Max filminde izlediğim Zoe Kravitz oldukça güzel. Filme renk katmış.

27 Şubat 2020 tarihinden sonra yani 2 sene aranın ardından sinemaya gittim. Korona günlerinde hem bir süre kapalı olması, hem iyi filmlerin pek gelmemesi hem de tercih etmemem sebebi ile uzak kaldım. Dönüşümü bu filmle yaptım.

İnsanlar mı iyice rahatladı yoksa ben mi abartıyorum bilmiyorum da rahat rahat telefonuna bakanlar, çıkarıp mesaj atanlar, telefon görüşmesi yapmak için dışarı çıkıp geri gelenler. Gerçekten telefon bağımlılığı ciddi boyutlara ulaşmış durumda. Eskiden bu kadar görmüyorduk. Tabii belki de bu film anına özel böyle bir şey yaşamışımdır. 3 saat telefona bakmadan film izlemek zor değil.

Son olarak da şunu söyleyeyim. Nolan ve Batman filmleri ile çıta belli seviyeye çıkmışken bu tarz filmlere giderken beklentiyi düşük tutmak daha iyi olur. Sonuçta yıl 2022 ve belli filmler artık o efsane seviyelere ulaşamaz. Gidin 3 saat boyunca keyifli zaman geçirin.

Film hakkında daha yeterli analizler dinlemek isteyenler için şahane podcastler var. Spotify gibi platformlara The Batman yazarak dinleyebilirler.

Hiç yorum yok: