21 Mart 2022 Pazartesi

Real Madrid 0 Barcelona 4


2 Mart 2019 tarihinde oynanan ve Barcelona'nın deplasmanda 1-0 kazandığı maçtan sonra gelen ilk galibiyet. Son 5 maç, 5 Real Madrid galibiyeti vardı ancak Xavi hocalığında nefis bir maç oynayan Barcelona 0-4 ile tarihi bir skor aldı ve adeta uzun zaman sonra ''Geri döndük.'' mesajını bu kadar net bir şekilde verdi. Maçın ilk dakikasından son ana kadar sahada her istediğini yapan Barcelona aslında 0-4 sonrası rölanti duruma geçmese maç çok daha başka noktalara gelebilirdi. Elbette Real Madrid büyük ihtimalle sezonu şampiyonlukla tamamlayacak ama bu maç gelecek sezonlar açısından oldukça değerli bir galibiyet. Belki de bu galibiyet Barcelona'nın transfer süreçlerini de, taraftarlarının bakışını da değiştirecek. Pedri, Ferran Torres, Dembele, Araujo, Aubameyang, De Jong, Eric Garcia... Aslında hiç kimseyi ayırmamak lazım. Herkes motive olmuş şekilde nefis top oynadı. Aubameyang 2, Araujo ve Ferran Torres'in golleriyle gelen galibiyet. Bu gollerin yanında kaçan sayısız fırsat. 

Ozan Can Sülüm spikerliğini, Engin Kehale yorumlarını seviyorum.

Yıllarca tüm herkesin izlediği bu rekabetin geldiği nokta üzücü. Tabii bunun sebeplerinden biri bu maçların yayınlandığı platformların yaygın olmaması, ancak insanlar açıp bu maçı linkten bile izlemek istemiyor. 

Xavi. Hocam.

Henüz 3 gün önce statta izlediğim futbolcuları şimdi tv başında izlemek garip bir duygu. Keşke daha çok Barcelona maçını statta izleme şansı bulabilsem.

Barcelona için lig ikinciliği + Avrupa Ligi şampiyonluğu kusursuz bir sezon demek. Bakalım gerçekleşecek mi?

Hiç yorum yok: