24 Mart 2022 Perşembe

Ryan Giggs Yaratmak Zor Mu?

Spor yazarı Bağış Erten 11 Şubat 2011 tarihinde ''Alex'ten Ryan Giggs olur mu?'' başlıklı yazıyı yazmış, o zamanlar 37 yaşında olan Ryan Giggs'in Sir Alex Ferguson tarafından nasıl oynatıldığını belirtmişti. Ve Fenerbahçe'nin Alex'i benzer şekilde kullanıp kullanamayacağının cevabını aramıştı. Aradan geçen günler sonrasında Fenerbahçe o Alex sürecini yönetememiş ve Alex ile yollar taraftarları kahreden şekilde ayrılmıştı. Aradan yıllar geçti ve Fenerbahçe bugün yine benzer bir sıkıntı yaşıyor. Bonservisi elinde olan, dünyanın mevkisinde gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından biri olan ve kendini herkese kanıtlamış Mesut Özil Fenerbahçe'ye gelmiş ve taraftarlar haklı olarak çok sevinmişti.

Kişisel olarak oynadığı her maç elinden geleni yapan, Fenerbahçe'nin sakatlıklarla boğuştuğu, ideal kadronun kurulamadığı ve oyununu oturtmaya çalıştığı bir dönem olmasına rağmen tabelaya gol ve asist olarak katkı sağlayan, maç sonlarında baktığımız zaman takımın en çok koşan oyuncularından biri olan, paslarının Fenerbahçe forvetleri ya da pozisyona giren oyuncular tarafından asist olarak yazılamadığı bir Mesut Özil olduğunu düşünüyorum. 

Gelinen noktada ''Disiplinsiz tavırları nedeniyle...'' kadro dışı kaldığını öğrendiğimiz Mesut Özil'in her şeye rağmen Fenerbahçe'ye fayda sağlayacağını bugün bile düşünüyorum.

Mesut Özil gibi oyuncuları yönetmek, onlarla iyi ilişkiler içinde olmak zor olmamalı. Fenerbahçe yönetimi hem Vitor Pereira döneminde, hem bu dönem bu süreci yönetememiştir. 2011 senesinde Alex'ten Giggs olur mu soruları konuşulurken belki de bugün o soruyu Mesut Özil üzerinden sorabiliriz. Umarım orada yapamadığımızı burada yapar ve Mesut Özil gibi yetenekleri malum bir futbolcudan yararlanmaya devam ederiz. Oyuncu kaybetmenin kolay olduğu yerde meselenin ve önemli olanın oyuncu kazanmak olduğunu da herkes farkındadır. Yazıyı da o Bağış Erten cümleleriyle kapatayım;

Moda deyişle söylersek “Alex bir Giggs değil”. Ama ya olursa, ya bunu kabullenirse, önce 60 dakikalığına, sonra 30 dakikalığına da olsun takımının kaderini değiştirecek oyuncu olmayı ya hazmederse…

Hiç yorum yok: