12 Mart 2022 Cumartesi

King Richard


'' Venus dünya 1 numarası olacak ama sen gelmiş geçmiş en iyi isim olarak anılacaksın Serena.''

Filmin belki de en özel anlarından birisi babası ile Serena'nın bu konuşmayı yaptıkları an. Aslında film Venus ve Serena kardeşlerinin tenise ilk başladıkları yılları anlatıyor denilse de açıkcası Serena oldukça geri planda. Sadece Venus Williams'ın ilk profesyonel maçına çıktığı dönemi anlatıyor desek yanlış olmaz. Amatör olarak oynadığı maçlarda yenilgisiz olan Venus 1994 yılında henüz 14 yaşında ilk profesyonel maçına çıkıyor ve 6-3, 6-4 ile Shaun Stafford'u yenmeyi başarıyor. İkinci tur maçında ise binlerce seyirci önünde dünya 2 numarası Arantxa Sanchez Vicario ile karşılaşıyor ve 6-2, 3-1 öndeyken rakibinin tuvalet molasının ardından bir daha oyun alamıyor ve kaybederek eleniyor. O yaşta yaşadığı hayal kırıklıkları fazla olsa da o turnuvayı Vicario finalde Navratilova'yı yenerek kazanıyor. Gerçek hikaye çok etkileyici olduğu için bu filmden de biraz bu türü seviyorsanız keyif almama şansınız bu yüzden yok.

Çocukluk yıllarında ailesi tarafından müthiş bir gayretle büyütülen, her gün spora götürülen, disipline sokulan ve hayatlarını onlar için yaşayan baba ve anne sonuç olarak bu noktaya gelinmesinin mimarları gibi gözükse de bir aileden çıkan böylesi iki kişinin yeteneklerinin de diğer insanlara göre daha fazla olduğu bir gerçek. Sadece çalışmak bu seviyelere gitmek için yeterli olmazdı. 

15 yaşında Reebok ile 15 milyon dolarlık sözleşme imzalamak. Bir hayat ancak bu kadar iyi başlardı. Yalnız turnuva öncesi Nike'ın 3 milyon dolarlık teklif yapması ve kabul etmemeleri de tam bir doğru adım olmuş.

Venus Williams 7, Serena Williams 23 Grand Slam kazandı. Bir aileden 30 Grand Slam. Tarihin en başarılı kardeşleri. Kazandıkları çiftler şampiyonlukları, diğer turnuva şampiyonluklarını saymıyorum bile. Ayrıca ikili 31 kez birbirlerine rakip oldular. 19-12 Serena üstün.

Will Smith şahane bir baba olmuş. Tertemiz oyunculuk.

Tenis izlemek de, oynamak da çok keyifli. Film boyunca bundan bir kez daha emin oldum.

Teniste tuvalet molaları yasaklansın.

Biyografi filmleri sevenler kaçırmasın. Ben aşırı keyif aldım ve beğendim.

Oscar 2022 adaylarından olduğunu da söyleyeyim. 

Hiç yorum yok: