14 Mart 2020 Cumartesi

Harekete Geçmemiz Lazım


Fenerbahçe Konyaspor'a 1-0 mağlup oldu ve zaten havlu attığı sezona bir eksi daha koydu.

Öncelikle bu bir maç yazısı değil. Sadece belli şeyleri yazmak için bloga not düşmek istedim.

7 maçtır kazanamıyoruz. 2002/2003 seonunda 8 Mart ile 9 Mayıs arasında toplam 9 maç galibiyet alamamıştık. Ali Koç ve yönetimi olumsuz anlamda bir kez daha tarihe geçti.

Elbette herkesin hatası var ancak hataların en büyüğü Fenerbahçe yönetiminin. 24.hafta sonunda teknik direktörünü kovan Fenerbahçe son 10 hafta hocası olmadan çıkamaz. Öyle ya da böyle şampiyonluk şansın sürüyor, avrupa kupaları şansın sürüyor, Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkmışsın. Ancak sen hiçbir adım atmayıp sadece kötü gidişatı izliyorsun. Galibiyet primi açıkla, ceza açıkla, kadro dışı bırak. Ne olursa olsun bir adım at. Ancak sessiz kalma. Sportif Direktör mevkisi devam edecek diyorsan Sportif Direktör getir. Hoca çalışmalarına başlasın. 

Evet bu sezonun bu noktaya gelmesinin en büyük nedenlerinden birisi hakemler ancak Fenerbahçe öyle bir futbol sergilemeye başladı ki sezon hakemler anılmadan bitecek. Zaten hakemlere çok takıldığımız da söylenen düşüncelerden. 

Geçen hafta Zajc oynasın, Mehmet oynasın, Deniz oynasın diyenler bu hafta takımda kimse kalmasın diyor. Hiç kimse samimi değil. Herkes bir anlık gaza gelme, üzüntü hali ile cümleler kuruyor. Bu da bize zarar veriyor. Umarım Ali Koç ve yönetimi taraftarı çok dinlemez.

Fenerbahçe iyi hoca ile bu oyuncularla bile bu ligde başarıya gidebilir. Bir kaç hafta önce ligin lideri Başakşehir karşısında kusursuz oyun, şahane galibiyet alan bu kadroydu. Oradan bu noktaya gelmemiz sadece oyuncu kalitesi ile açıklanamaz. Oyuncuları motive etmek, edebilmek lazım. Yani öyle herkes gitsin diyecek bir durum yok. Evet en az 4-5 ilk 11 adamı lazım ancak Fenerbahçe'nin öyle takımı yenileme gibi lüksü yok, zaten gerek de yok.

Fenerbahçe'nin Konyaspor karşısında alacağı galibiyet 2.7 milyon tl'ydi. 135 bin Fener Ol mesajına eşit. Yani Fenerbahçe Fener Ol kampanyasında gösterdiği mücadeleyi bu maçta gösterse belki de o kampanyadan çok daha fazla para kazanmış olacaktı.

Fenerbahçe'nin borçlarının bitmesi, düzlüğe çıkması için sportif başarı lazım. Sportif başarı gelmesi için de mücadele, kaliteli kadro, kaliteli hoca, kaliteli yönetim lazım. Başarı gelmeden borçlar kapatılmaz. 

Mücadeleyi 0 isabetli şut ile tamamladık. Tarihi rezillik.

İşin özeti Fenerbahçe yönetimi bir an önce ne planladığını açıklayıp harekete geçmek zorunda. Şu hoca gelsin, şu oyuncu gelsin, şu kişi sportif direktör olsun, şu oyuncular gitsin gibi bir durum söz konusu değil. En azından benim için. Fenerbahçe ne istediğini bilmediği için hangi hoca ya da oyuncular gelirse gelsin geleceği parlak olmaz. O yüzden en büyük görev Ali Koç ve yönetiminin.

Ali Koç ve yönetimi demişken gerekirse bir an önce Ali Koç kongre kararı alıp yönetimi yenilemeli. Belki de yönetim etkisiz kalıyor.

Sezonun devamında artık tek bir hedef kaldı. Türkiye Kupası'nı alarak avrupa kupaları katılım hakkı elde etmek. Eğer onu da başaramazsak Fenerbahçe için gelecek günler karanlık olmaya devam edecek. Sadece katılımın bile ciddi paralar getirdiği bir ortamda bu bizim için çok önemli. Seneye oyuncu transfer ederken bile faydasını görürüz.

Fenerbahçe ile üzülmeye devam ediyorum. Umarım bir an önce adımlar atılır ve mutlu günlere ulaşırız.

Hiç yorum yok: