2 Aralık 2018 Pazar

The Christmas Chronicles


Bir arkadaşımın ''Bütün Noel filmlerini izlemek istiyorum'' sözünden sonra konuşmada önerdiği ilk filme başladım ve akabinde kendi kendime ''30 gün Noel filmi izleme'' hedefi koydum. Genelde hayatım boyunca özellikle son yıllarda artan şekilde bu tarz kitap, dizi, film listeleri yapıp izlemeyi seviyorum.

''30 gün Noel filmi izleme'' hedefiyle ilk seyrettiğim film ise Kurt Russell'ın başrolünde The Christmas Chronicles oldu. Annesinin işe gitmesi nedeniyle evde kalmak zorunda kalan iki kardeş Noel Baba'nın peşine düşer ve gizlice kızağına binerler. Ancak bu heves başlarına büyük dertler açar. Noel Baba'nın kızağı kırılır ve ardından olaylar gelişir. 1 saat 44 dakika boyunca eğlenceli şekilde yaşananları seyrediyoruz.

Aile, komedi kategorisinde yer alan film aslında Amerika'da ya da başka ülkelerde insanların nasıl bir Noel arifesi geçirdiğini de anlatıyor.

Noel Baba'nın sözde Hristiyanlık dinine ait olması gibi sebeplerden sevilmemesi bu filmi izledikten sonra bir kez daha saçma geldi. Filmde de sık sık onu düşündüm. Ufak çocuklar yıl boyunca uslu durur, yaramazlık yapmazsa Noel Baba isteklerini yerine getiriyor. Ne kadar güzel bir bakış. Günümüzde bir çocuğun isteğini yerine getirmek, çocuğu mutlu etmek hangi dine ait olursa olsun güzel bir şeydir. Keşke Türkiye'de de bu bakış açıları olmasa ve Noel Baba'lar tüm yurtta çocuklardan istek toplasa ve onları Aralık ayında yerine getirse. O çocukların o an mutlulukları bile yeter. Bu filmde de görüyoruz mektupların yazıldığı oda, videoların izlendiği oda insanı mutlu etmeye yetiyor. Zaten ülke olarak bu tarz bir bakış açısında olsak, her şeye iyi niyetle yaklaşsak her şey daha güzel olacak.

İnternette araştırma yaptığımız zaman Noel Baba'nın Demre'de doğduğu da yazıyor, hediye dağıtma alışkanlığının İskandinav mitolojisindeki tanrı Odin'e dayandığı da yazıyor. 

İnsanların tüm hayatı boyunca isteklerinin karşılarında yer alan birisi-Noel Baba- tarafından takır takır söylenmesi adamı şoka sokar. Filmde de bir çok sahnede görüyoruz. Özellikle polislerin isteklerinin gerçekleştiğini duyduktan sonra tepkileri şahane.

Kırmızı-Beyaz giyinmesini Antalyaspor'a bağlayanlar var...

Popüler Noel Baba imajının 1931 yılında Coca-Cola şirketi için hazırlanan reklama dayandığı da söyleniyor.

Hiç yorum yok: