2 Aralık 2018 Pazar

Kocaelispor 3 Karacabey Belediyesi 0


Kocaeli'nin yeni stadında acayip bir atmosfer oluşmaya başladı. Genci, yaşlısı her maç binlerce kişi maça geliyor, tribüne rahat giriyor, rahat açıdan maçı izliyor, keyifli futbol izliyor ve takım da kazanırsa evine mutlu dönüyor.

Cumartesi günü İstanbul'dan gelen misafirim, blogların unutulmaz yorumcusu Varol Döken ile beraber yine stat yoluna düştük. Havanın güzel olması, Kocaelispor'un bir önceki maçı kazanmış olması gibi etkenlerden dolayı yine hatrı sayılı bir kalabalık maç için stada koşmuştu.

Kocaelispor maça kusursuz başladı, topa hakim olan, karşı kalede üst üste pozisyonlar buldu. Rakibin 10 kişi kalması ile beraber iyice oyuna hakim olan Kocaelispor golleri de buldu ve sahadan 3-0'lık net bir galibiyetle ayrıldı.

Burak Süleyman'ın kötü oynadığı gün Kocaelispor adına Sefa Narin, Rıza Altıntaş ve  Ali Keten golleri atan isimler oldu. Rıza Altıntaş'ın attığı gol görülmeye değerdi.

Oyuncu kalitesinin çok büyük farklar göstermediği üçüncü ligde oyunu mücadele belirliyor. Tüm oyuncular 90 dk koşuyor, mücadele ediyor. Kazananı da daha çok mücadele eden taraf belirlemiş oluyor. Bu maçta da onu net şekilde gördük. Sahada acayip bir mücadele vardı. Ancak Kocaelispor çok daha istekli, çok daha hazır olduğu için maçı rahat şekilde kazandı.

Geçen maç yazdığımı tekrar edeceğim de Hodrimeydan nasıl oluyor da bulunduğu tribünün özellikle alt katını dolduramıyor. Evet çok iyiler, evet katkı sağlıyorlar, evet bağırınca ses getiriyorlar ama o tribünün bir şekilde tamamen doluyor olması lazım. Bilet fiyatlarını gerekirse düşük tutup oraya bağıran kitleyi doldurabilmek lazım. Galibiyetler üst üste geldikçe daha da dolacak tabii ancak kulübün de bunun için kenti maçtan bir kaç gün önce havaya sokması gerekiyor. Maçın biletlerinin maçtan önce şehir merkezinde satılması, reklam verilmesi gibi detaylar önemli hale geliyor.

Kocaelispor 14 haftayı 26 puan ile 2.sırada tamamladı. Lider Bayburt İÖİ ile arasında 6 puan sürüyor.

Stat yanlarındaki köfte kokusu.

Kocaelispor bu lige gerçekten fazla. Camiası ile kesinlikle üst sıraları hakediyor.

Stadın etrafındaki trafik sorunu nasıl çözülecek merak ediyorum. Stadın yanlış yere yapıldığını düşünmeye başladım.

Maç sonrası da Kocaeli'nin merkezinde yer alan Köfteci Behçet İzmit'in en iyi köftecilerinden, Sütten ise en iyi tatlıcılarından biri olduğunu bir kez daha bize kanıtladı. Futbol, yemek, tatlı, bol muhabbet ile günü bitirdik.

Kocaeli'de bir maça gelin, bu atmosferi de, bu mücadeleyi de yerinde takip edin. Maç sonunda meşhur köftecide yemek yerseniz günü daha da güzelleştirmiş olursunuz.

Tribün ve maç iyidir, gidilir.

Hiç yorum yok: