28 Kasım 2018 Çarşamba

Vikings


Vikinglerin hayatını, savaşlarını, aile içi kavgalarını anlatan bir dönem dizisi. Aslında konu çok ilgi çekici. İzlemeden önce çok iyidir kesin diyorsun. Oyuncular ve oyunculuklar iyi. Yakışıklı adamlar, güzel kadınlar.  Her bölümde sevişme sahneleri, savaş sahneleri. Çekildiği yerler nefis. İrlanda'nın güzelliklerini görebiliyoruz. Bazı bölümler zirveye çıkıyor. İzlerken tüyler diken diken. Bazı bölümler oldukça durağan geçiyor. 59 bölüm yayınlandı. 28 Kasım 2018 bugün itibariyle 60.bölüm geliyor. Herhalde yıllar sonra düzenli takip edeceğim dizi olacak.

Ragnar Lothbrok, Floki, Lagertha, Rollo, Athelstan, Aslaug, Björn, Ivar, Sigurd, Siggy, Ubbe, Hvitserk, Heahmund, Ecbert, Judith, Aethelwulf, Kalf, Harald, Torvi, Horik gibi bir çok unutulmuş karakter. Zaman zaman değişik karakterleri sevmiş olsam da en sevdiğim 3 karakter saysam bir çok kişi gibi Ragnar, Floki ve Lagertha derim. En nefret ettiğim 3 karakter ise Ecbert, Rollo ve Judith.

Dizinin daha az bölümle efsanevi bir işe dönüşme ihtimali varmış ancak bunu kullanmamışlar. Bu kadar iyi konu çok daha kült bir dizi olmalıydı. Evet iyi dizi, izlenilebilir dizi ama işte o kült seviyesi çok başka. IMDB puanı 8.6. Hakediyor. Ama dediğim gibi daha da iyi olabilirmiş. 

Paris baskını ve Ecbert intikam bölümleri herhalde en sevdiğim bölümlerdir.

İlk bölümü 3 Mart 2013 tarihinde yayınlanmış, ben ilk bölümü 29 Ekim 2018 tarihinde izledim. 29 günlük sürede 59 bölümü bitirdim.


Lagertha.

Çok iyi çift.

Dönem dizisi izlemek istiyorsanız izleyin. Özellikle ilk 4 sezon çok iyi. Netflix'de mevcut.

Hiç yorum yok: