12 Şubat 2018 Pazartesi

Hadi Gel Müjdeler Ver


Bazı şarkılar çok özeldir, iyidir. Ancak daha önce dinleyip ne kadar sevdiysem ya da o şarkıyı daha önce ne kadar dinlediysem farketmiyor. Tribün söyleyince şarkının benim gözümde değeri daha da artıyor. Daha fazla dinlemeye başlıyorum. Ve bence gerçek şarkıdan daha iyi oluyor.

Bendeniz'in 1993 yılında çıkardığı Ya Sen Ya Hiç albümünden ''Müjdeler Ver'' şarkısı. Son zamanların Fenerbahçe açısından popüler şarkısı. Çünkü şarkıyı Ali Koç'a söylüyoruz. Evet söylüyoruz. Koca koca adamlar, kadınlar birbirlerine bakarak ''Hayırsızım ah hayırsızım, sensiz inan çok yalnızım...'' diye bağırmaya başladı.

Video o şarkının söylendiği en iyi yer olabilir. Fenerbahçe tribünlerinden bir arkadaş topluluğu İstanbul'da Bendeniz'in çıktığı bir gece kulübüne gidiyor. Şarkı başlıyor, Fenerbahçe tribünlerinden arkadaşlar eşlik etmeye başlıyor, şiddetleri git gide artıyor, ''Hadi gel müjdeler ver'' kısmında iyice bağırıyorlar, bir süre sonra Bendeniz orkestra arkadaşlarına dur işareti yapıyor, kontrolü Fenerbahçe tribünlerine bırakıyor, Fenerbahçe tribünü daha da coşkulu söylüyor, daha da alevleniyor ortam, Bendeniz şarkıyı bitiriyor, tam teşekkür edecekken kontrolü yine Fenerbahçe tribünü alıyor, son ses giriyorlar, Bendeniz de dayanamıyor söylemeye başlıyor, müzik de tekrar başlıyor, ortam iyice alevleniyor. İnsanlar kendinden geçiyor, sonunda bir ''Fenerbahçe sen çok yaşa...'' tezahuratı geliyor, Beşiktaş taraftarı olan Bendeniz de eşlik ediyor ve bu harika video sona eriyor.

Bendeniz şarkısının bu kadar coşkuyla söylenmesi karşısında mest oluyor, büyük ihtimal neden bu şarkıda bu kadar büyük coşku olduğunu bilmiyor. Belki daha sonra öğrenmiştir.

Fenerbahçe tribünleri uzun bir süredir ''Hadi gel müjdeler ver...'' şarkısını söylüyor, Ali Koç'a ithaf ediyor. Şahsen Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını, maçları kazanmasını istiyorum ancak Ali Koç konusundaki heyecanım oralarda yok. O heyecanımı kaybettim. Ancak şu tarz videolar beni gelecek açısından heyecanlandırmaya yetiyor. Ali Koç hayalleri kuruyorum. 50 bin kişiyle oynanacak Ali Koç başkanlığında ilk maç bu şarkının çalındığını, 50 bin kişinin eşlik ettiğini, tam o sırada Ali Koç'un sahaya çıkıp taraftarları selamladığını hayal ediyorum. Fenerbahçe'nin geleceği açısından Ali Koç son şans. Bu taraftar bu şansı sonuna kadar hakediyor. Başarı garantisi veremez belki ama bu heyecanın garantisini verebilir. Hadi gel, müjdeler ver... 


Hiç yorum yok: