3 Şubat 2018 Cumartesi

Tiyatro: Azizname


Bir arkadaşımın daveti üzerine İzmit Sabancı Kültür Merkezi'nde seyrettiğim oyun. Aziz Nesin'in öykü ve taşlamalarından oluşan bir oyun. Yücel Erten tarafından sahneye uyarlandı. Yaklaşık 3 saat sürdü.

Emre Altuğ, Bülent Çorak, Zühtü Erkan, Pınar Gülkapan, Hande Kaptan, Berk Sezenler, Burak Şentürk ve Fatih Topçuoğlu'nun oyuncu listesi. Piyanonun başında da İklim Tamkan var.

Açıkcası oyunu baştan sona keyifle, baştan sona mutlulukla izledik. Bazı sahneler oldukça güldük. Memleket güzellemeleri ile, siyasi göndermelerle, atıflarla, müziklerle, kostümlerle oldukça iyi bir oyun izledik.

Emre Altuğ beklediğimden daha iyi bir oyunculuk sergiledi. Anlık doğaçlamaları, takıldığı yerlerde yaptığı anında hazır sözler, seyirciyi arkasına alarak sahneyi uzatması ve güzel sesi ile beraber oldukça iyiydi. 

Emre Altuğ'un ''Sıcak'' şarkısını söylemesi.

2 tane kadın oyuncu vardı. Hande Kaptan ve Pınar Gülkapan. İkisi de oldukça iyi oyunculardı ve oldukça güzellerdi. Özellikle Hande Kaptan sempatikliği ile beraber bir tık öne çıktı.

Oyunun en efsane anları seyircileri selamladıkları ve sahnede müzik çaldıkları anlardı. Seyirciden en çok alkışı aldıkları sahneler bunlardı.

Yalnız oyuncular belli büyük keyif alıyorlar oynamaktan. Onu hissedebiliyoruz. Dans ettikleri sahneler, 3 saat boyunca düşmeyen enerjileri, birbirleri ile şakalaşmaları gerçekten tiyatro oyuncusu olmak keyiflidir. Belki dizi ya da sinema kadar çok para kazanmıyorlar ama seyirciden anlık tepkiler almak bana çok iyi bir şeymiş gibi geliyor. Bu his tüm oyuncuları kazandıkları paralardan daha mutlu ediyor olabilir.

Eğer imkanınız varsa İstanbul'da sahnelenmeye devam ediyor. Gidip 3 saat boyunca keyif almanız mümkün. Biletler burada

Hiç yorum yok: