29 Mayıs 2017 Pazartesi

Unutulmaz Veda


Futbol adına unutulmaz bir günü geride bıraktık. Roma efsanesi Totti Roma formasıyla son maçına çıktı. Totti ve Roma açısından tarihi bir maçtı. Rakip Genoa'ydı, Roma kazanırsa direkt olarak Şamponlar Ligi gruplarına kalıyordu. Totti mücadeleye yedekte başladı. 54.dakika Salah'ın yerine oyuna girdi. Roma mücadeleyi 90.dakika Perotti'nin attığı golle 3-2 kazandı ve ligi 2.sırada bitirerek bu hakkı elde attı. Gün her anlamda özel oldu.



Totti. Roma efsanesi. 1992'de girdiği Roma'da bugüne kadar forma giydi. 785 maça çıktı, 307 gol attı. Roma'yı Roma yapan isimlerden biriydi. Belki de 1 numara. Mücadele bu açıdan çok özeldi. Böyle bir efsaneye veda etmek isteyen binlerce Roma taraftarı ya da Totti hayranı tribünlere dolmuştu. Maç öncesi koreografiler, pankartlar, tezahuratlar Totti içindi. Maç bitti asıl veda o zaman başladı. Totti maç biter bitmez soyunma odasına gitti. Tribünlerdeki 1 tek taraftar bile stadı terketmedi. Ve 10 dakika sonra Totti geldi. Yine koreografiler, taraftarların elinde 10 yazılı kartonlar. Muazzam bir atmosfer. Totti göz yaşlarına hakim olamıyor, tribünleri gösteriyor, herkes ağlıyor, futbolcular ağlıyor. Totti bu şekilde tüm tribünleri tek tek gezdi. Curva Sud'ın önüne geldiğinde daha da duygusallaştı. Durup tribünü izledi. Belki de son kez saha içinden futbolcu olarak bakıyordu. Ardından takım arkadaşlarına veda derken bir efsane Roma'ya veda etti.


Açıkcası Totti'yi bu kadar sevdiğimi ya da vedasında bu kadar üzüleceğimi düşünmezdim. Belki de Roma kulübünün yaptığı nefis veda organizasyonundan dolayıydı. Duygusal bir şarkı, Totti tezahuratları, Totti'nin ağlaması derken bizim de modumuz değişmişti. Totti'ye yapılan veda futbol tarihinin en özel anlarından biriydi. Maç sonrası reklama bile gitmeyip dakikalarca yayınlayan BeIN Sports'a da ayrıca teşekkür etmek lazım. 

Totti 1992'de Roma'ya girdi, başka takıma transfer olmadı. 785 maça çıktı, 2000-2001 sezonu İtalya ligi şampiyonluğu, 2006-2007 ve 2007-2008 sezonları İtalya kupası ve 2001 ve 2007'de İtalya Süper kupa şampiyonluğu kazandı. Bazıları Totti için balon gibi ifadeler kullanıyor. Gülüp geçmek lazım. Totti istese zamanında çok daha büyük kulübe gider kupa koleksiyonu yapardı. O Roma'da kalıp efsane olmayı tercih etti. Ve bu akşam da neden gitmediğini tüm dünyadaki futbolseverlere gösterdi.

Yıllardır o tribünlerde bir pankart vardı. Şimdi gerçekten de ''No Totti, No Party''.

Hiç yorum yok: