15 Mayıs 2017 Pazartesi

Şimdilik Buradayız





















Kocaelispor 3.lig play-off son maçında Altay'a penaltılarla 6-5 kaybetti ve 2.lige yükselme şansını bir sene erteledi.

Aslında her şey çok güzel başlamıştı. Maçın belli olduğu ilk günden sonra kent ayağa kalkmıştı. Herkes seferber olmuş. Nasıl 1 tane fazladan otobüsü daha Antalya yoluna çevirebiliriz telaşına girmişti. Valilik ve belediyenin de adımlarıyla beraber Cumartesi gecesi Kocaeli'den çıkan otobüs sayısı 100'ü geçmişti. Tabii bunun haricinde uçak ve arabalarıyla da giden bir çok Kocaelispor taraftarı vardı.

Deprem zamanından kalan dostluk neticesinde Antalyaspor taraftarları da Kocaelispor'u desteklemek için tribünlere koşmuştu. Tribünler dolmuş, pankartlar, konfetiler, meşaleler, davullar ile beraber güzel bir atmosfer yaratılmıştı. Stada gidemeyen binlerce Kocaelispor taraftarı ya da destekcisi ise A Spor karşısına geçmiş bu müthiş maçın başlamasını bekliyordu.

Ve artık saat 19:00 olmuş mücadele başlıyordu. Açıkcası Kocaelispor ilk dakikadan son dakikaya kadar mücadelesinden vazgeçmedi. Ancak ben futbolcuların özellikle ilk yarı biraz heyecan yaptıklarını düşünüyorum. Altay ayağa pas yapıp etkili olurken Kocaelispor istediğini sahaya yansıtamıyordu. Altay mutlak pozisyonlardan yararlanamıyordu ancak ilk gol Kocaelispor'dan geldi. Belki de maç boyunca en etkili 2 futbolcu olan Burak Süleyman'ın ortasında Burak Özbakır kafayı vurdu ve Kocaelispor'u 38.dakika 1-0 öne geçirdi. İlk yarı böyle bitti. 2.yarı Kocaelispor yine savunma yaparak başladı ancak özellikle son paslarda yapılan hatalardan dolayı 2.golü atamadı. Altay da baskısını iyice arttırdı, ofansif oyuncuları oyuna soktu ve 62.dakika aradığı golü buldu. Kalan dakikalar Altay maçı 90 dakikada bitirme şansı yakalasa da sonuç alamadı ve maç 1-1 sona erdi. Uzatma bölümünün 7.dakikasında Altay Murat Uluç ile bir penaltı atışından yararlanamadı. Kalan dakikalar iki takımda kontrollü futbol oynadı ve maç penaltılara kaldı. Kocaelispor adına Oğuzhan Türkmen penaltı atışından yararlanamadı. Altay ise tüm penaltıları golle sonuçlandırdı ve maçı 6-5 kazanarak üst lige çıktı.

Özellikle Hamza Mutlu ve Sinan Pektemek Kocaelispor'u 2 senedir taşıyan oyuncular. Ancak bu maçta çok pasif kaldılar. Hiçbir şey yapamadılar. Burak Özbakır, Burak Süleyman ve kaleci Can Kocaelispor adına sahanın en iyileriydi.

Kocaelispor taraftarları ilk yarı çok iyiydi. Özellikle maçın başında muazzam işler yaptılar. Tezahuratlar tv'den net duyuldu. İzlerken hayran kalmamak elde değildi. Ancak 2.yarı biraz pasif kaldılar. Uzatma bölümünde yine iyiydiler. 650 km'den bu kadar büyük kitleyle maça gitmek kolay değil. Hepsinin ayaklarına sağlık.

Altay tribünü de zaman zaman çok iyiydi. Meşale konusunda da bir adım öne geçtiler.

İbrahim Akın'ın uzatma bölümünde kazanılan penaltıyı kullanmaması?

Hakem ikinci sarı karttan Altay oyuncusunu atamadı. Bariz hataydı.

Altay tecrübesiyle beraber maç boyunca daha iyi olan taraftı. Biz belki çok üzüldük ancak Altay maç boyunca oynadığı oyunla maçı kazanmayı haketmişti. Maçı 90 dakikada bitirme şansından da defalarca yararlanamadılar.

Kocaelispor golünde sanırım son zamanların en fazla sevindiğim anını yaşadım. Evde ayağa fırladım. Maç boyunca büyük heyecan yaşadım. Altay'ın kaçan penaltı pozisyonunda ise mahalleden gol olmuş gibi ses çıktı. Kent maça kilitlendi.

Kocaelispor seneye yeni stadına geçiyor ve sezona orada başlıyor. Şimdi artık tekrardan birlik olma zamanı. Kombineler satılacak, kent takımın yanında olacak, iyi 3-4 transfer yapılacak ve bu takım müthiş bir hava yakalayarak direkt olarak 2.lige çıkacak. Bahri Yavuz başkanlığında Kocaelispor için durmak yok. Moraller bozuldu, emekler heba oldu ancak biten bir şey yok.

Sezon bir an önce başlasın ve Kocaelispor'u yeni stadyumunda izlemeye devam edelim. Şimdilik 3.ligdeyiz ancak fazla kalmayacağız. Desteğe devam...




















Hiç yorum yok: