22 Eylül 2015 Salı

Pereira & Van Persie Olayı


Aslında olay dememek lazım ama başka bir başlık bulamadım. Fotoğraf üzücü, fotoğraf olayı sanki çok büyük bir şey yaşanmış gibi yansıtıyor ama pek de ufak olay sayılmaz ya da en azından mesele böylesine ufakken çözülmesi gerekiyor. Kısa kısa yazayım.

Vitor Pereira bu takımın lideridir, takımı o belirler, kimin oynayacağına o karar verir. Performansından memnun olmayan oyuncuyu yedeğe çekme konusunda tek ve tam yetkili odur, o olmalıdır.

Özellikle Molde maçında kötü oynayan bir Van Persie'nin Bursaspor maçında kesilmesi sonrası kimsenin hocaya en ufak bir hakaret etmeye hakkı yoktur. Ayrıca Markovic, Nani ve Fernandao ile 4-3-3 oynamak isteyen bir Fenerbahçe sahaya çıktığında forvette formsuz Van Persie'nin kesilmesi de zaten mesele yapılmamalı. Nasıl insanlar formsuz Caner'in kesilmesi sonrası iyi oynayan Hasan Ali'den övgüyle bahsediyor, yaptıklarını övüyorsa bu konuda da aynı şeyleri söylemek durumundalar.

İlk 11 çıkmaması zaten kafalarda soru işareti yaratmışken, hafta boyunca konuşulacakken bir de fotoğraftaki durum oluşunca işin boyutu daha farklı yere gitti. Şuradan izleyebilirsiniz. Van Persie oyuna girmek için yedek kulübesine geldiğinde Vitor Pereira'nın yardımcıları taktik verdi ve daha sonra Van Persie öne doğru hareketlendi. Bu arada Vitor Pereira da elindeki not defterinden bir şeyler gösteriyor, bir şeyler anlatıyordu. Tam bu arada Van Persie'nin bana göre oldukça anlamsız ''Yardımcıların anlattı ya, sen ne anlatıyorsun!'' şeklinde davranması Van Persie büyüklüğünde birisi için pek de hoş olmayan hareketlerdi.

Van Persie, Nani ya da herhangi Fenerbahçe oyuncusu takımın teknik direktörü, tek yetkilisi Vitor Pereira taktiği 5 kere anlatsa 5 kere dinleyecek, 6.kez çağırırsa yanına gelecek, yine dinleyecek. Öyle tüm kameraların üstünde olduğu durumda el kol hareketleri ile hem kendisini, hem hocayı mahcup duruma düşürmeyecek, basına malzeme vermeyecek.

Sonrasında ise oyuna girdikten sonra golü atan Van Persie ve sevinmediği iddia edilen - bana göre o heyecandan ne yapacağını şaşırıyor  - Vitor Pereira var. Her insanınn kilitlenip kaldığı anlar olur, bu da o anlardan birisidir. Fazla abartmamak lazım.

İşi özetlersek Vitor Pereira her konuda haklı, Van Persie haksızdır. Bu işi çözmesi gereken kişi sportif direktörümüz Terraneo'dur. Mesele çok büyük değil ama çok yakın geçmişte belki daha büyüğü ama benzeri bir Alex-Aykut Kocaman olayı yaşanmışken taraftarlar olarak bizler açısından kafa karıştırıcı olayın yaşanması üzücü. Camianın bir araya gelip kenetlenmesi gereken günlerde böyle şeylere hiç ama hiç gerek yok. Umarım dediğim gibi Terraneo olayı çözer ve bundan sonra herhangi bir sıkıntı yaşanmaz.

Vitor Pereira'nın basın toplantısı sonrası söylediği ''Oyuncular beğensin ya da beğenmesin ben teknik direktörüm ve burada kararlar almak için bulunuyorum.'' cümle ile olayı bana göre kendi açısından bitirdiğini gösteriyor.

Hiç yorum yok: