29 Eylül 2015 Salı

Beşiktaş 3 Fenerbahçe 2


Mücadele öncesi Fenerbahçe'den bu kadar pozisyon, baskı, etkili oyun bekliyor muydum kısmından başlayalım. Fenerbahçe'den geçen hafta Bursaspor maçında verilen sinyallerden sonra iyi oyun bekliyordum ama bu kadar da iyisini beklemiyordum. Tabii bu kadar iyi oynadığımız bir maçı kaybetmek üzse de gelecek açısından umutluyuz. Bu maç 3 puanı götürdü ama bu oyun şampiyonlığı getirir.

Mücadele'ye Volkan, Şener, Kjaer, Alves, Caner, Mehmet Topal, Nani, Ozan, Meireles, Markovic ve Fernandao ilk 11'i ile başladık. Geçen hafta şahane oynayan orta üçlünün bozulmaması, Markovic'in yine sahada olması dikkat çekiyordu. Geçen hafta şahane bir maç çıkaran Hasan Ali'nin ilk 11 çıkmaması bana göre doğru değildi. Forvette ise Fernandao ya da Van Persie konusunda kim oynarsa oynasın gözüyle bakıyorum. 

Mücadele başında ortasaha kontrolünü de alarak Beşiktaş sahasında baskı kuran ancak Fernandao ile gol fırsatlarından yararlanamayan bir Fenerbahçe vardı. Beşiktaş ise 4 dakika içinde bulduğu 2 duran top golüyle skoru kimse bir şey anlamadan 2-0'e getiriyordu. İyi oynadığı maçta yediği şok gollerle geriye düşen Fenerbahçe'nin buna rağmen ayağa kalkması ve golü bulması önemliydi. Yıllardır derbilerde iyi sonuçlar alan Fenerbahçe'nin bir derbi futbolu gerçeği var.

2-1 biten ilk yarı sonrası Beşiktaş ilk yarıya göre daha iyi oynarken bu kez oyuna sonradan giren 2 oyuncumuzun yaratıcılığı ve bitiriciliği ile beraber golü bulmuştuk. Maç ortadaydı ve geriden gelmenin psikolojik avantajını kullanacağını tahmin ettiğimiz Fenerbahçe'nin bu golden 9 dakika sonra golü yemesi işleri tekrardan zora sokuyordu. Yine de buna rağmen Van Persie'nin direkten dönen topu gol olsa maçı 3-3 bitirmemiz içten bile değildi. Olmadı ve Fenerbahçe derbi maçından 3-2 yenilgiyle ayrılıp liderliği averajla rakibine kaptırdı.

Mücadele boyunca özellikle ilk yarı ortaya koyduğumuz futbol, 2-0 geriye düşmemize rağmen maçı beraberliğe getirmemiz, mücadeleden vazgeçmememiz, 3-2 sonrası bile yüklenmeye devam etmemiz en dikkat çekici notlardı.

Fenerbahçe'de özellikle Volkan Şen girdikten sonra çok olumlu işler yaptı, onun dışında takım olarak iyi oynadığımızı düşünüyorum. Defansta yapılan bireysel hatalar ile yenen goller olmasa çok farklı şeyler konuşuyor olurduk.

Van Persie'nin maça yedek başlaması Vitor Pereira için zor karardı. Geçen hafta yaşananlardan sonra böyle bir karar alabilmesi olumlu. Yine geçen hafta olduğu gibi oyuna girdikten kısa bir süre sonra gol atması ise ilginç detay.

Fernandao formsuz, Bursaspor'da böyle değildi. Umarım form yakalar. Forma bu maçtan sonra kesinlikle Van Persie'ye geçti.

Markovic oyunda olduğu süre boyunca yine etkiliydi. 38.dakika sakatlanıp çıkması şanssızlık. Tam form tutarken yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kalacak. 

Gomez büyük golcü. Adama pozisyonlar geldi ve affetmedi.

Halis Özkahya ve ekibinin bariz 3 tane hatası var. Skoru etkilediler mi? Evet. Ama ben uzun uzun hakem konuşmak istemiyorum. Hatalar hep oluyor, olmaya da devam edecek.

Bayram nedeniyle tribünlerde sadece 27 bin taraftar vardı. Bayram olmasaydı da en fazla 40 bini görürdük. Olimpiyat stadına gitmek gerçekten zor.

Perşembe Celtic deplasmanı Avrupa Ligi açısından çok kritik. Umarım kazanıp grupta tekrardan iddialı konuma geliriz.


Hiç yorum yok: