9 Eylül 2015 Çarşamba

Fırsatçılık?


Fenerbahçe sezon başından bu yana Kadıköy'de 4 resmi maça çıktı. İlk maçımız olan Shakhtar maçında en ucuz bilet 85 TL'ye satıldı, ikinci maçımız ise ligin ilk maçıydı, rakip Eskişehirspordu ve en ucuz bilet 80 TL'ye satıldı.  Ardından Atromitos maçında da yine 80 TL'ye bilet satışı yapıldı. Son oynadığımız Antalyaspor maçında da biletler 80 TL'ye satıldı

Ancak şimdi işler değişti, Şuradan da gördüğünüz üzere Fenerbahçe Bursaspor maçıyla beraber bundan sonra oynayacağımız maçların bilet fiyatını 100 TL'ye çıkarmış. Bunu hangi mantığa çıkararak yaptı gerçekten bilmiyorum. Bir önceki maç 80 TL'den satılan biletler 1 maç sonra nasıl oluyor da 20 TL daha fazla fiyata satılıyor?

- İnsanların 1 haftalık sürede gelirleri mi arttı?
- Stat her türlü doluyor, bari 100 yapalım da daha çok mu para kazanalım denildi?
- Zaten ülke olarak sıkıntılı günler yaşıyoruz, arada fiyatları arttırsak kimse bakmaz, karambolde gider diye mi düşünüldü?
- Kulüp batmak üzere ve bu 20 TL'lere daha çok ihtiyacımız var diye mi düşünülüyor?
- Yandex diyoruz kullanıyorlar, forma diyoruz alıyorlar, yürüyün diyoruz yürüyorlar, susun diyoruz susuyorlar denildiği gibi bu sefer de ''100'e satacağız ulan, alacaksınız'' diye mi düşünüldü?

Bu ve benzer bir çok soru sorabiliriz ama işin özeti Fenerbahçe taraftarı Akhisar maçında 100 TL verip maça girmemeli. Fiyatlar daha uygun olmalı. Yıllardır halkın takımı olmadığımızı açıkca söyleyen biri olarak bir kez daha bunun ne kadar da haklı olduğunu gördüm.

Fenerbahçe yönetimi Türkiye şartlarına uygun bilet fiyatları belirlemeli ve her kesimden Fenerbahçe taraftarını stada çekmelidir.

Tabii statta, sosyal medyada, bloglarda yıllardır bu fiyatların eleştirildiğini ancak hiçbir değişiklik olmadığını da söyleyelim.

Her geçen gün halktan uzaklaşan bir Fenerbahçe ile herkese iyi seyirler.

Hiç yorum yok: