20 Eylül 2015 Pazar

Baskı


İlk yarı sonunda Bilic'in West Ham'ı Manchester City deplasmanında 1-2 önde. 2.yarı başlıyor ve bitene kadar ortasahayı geçemeyen bir West Ham. Bir takım önde olduğu büyük maçta nasıl savunmak zorundaysa öyle bir savunma yapıyor. Şutlar, pozisyonlar, kornerler, kanattan bindirmeler, ortadan delmeye çalışmalar, duran toplar derken gol sesi çıkmıyor ve Türkiye'de derbi kazanamayan Bilic İngiltere'de Arsenal ve Liverpool'dan sonra bir başka büyük kulüp olan Manchester City'yi de mağlup ediyor.

Mücadelenin sonlarına doğru West Ham oyuncusu Jenkinson'ın sakatlık numarası yapıp oyunu soğutması, Manchester City oyuncularının tepkisi, daha sonra aynı Jenkinson'ın 85.dakika kendini bir kez daha yere bırakması, West Ham kaptanı Noble'ın gelip kollarından tutarak ayağa kaldırması, Jenkinson'ın Noble'a anlamsız bakışı ve o dakika oyundan çıkışı, Okay Karacan'ın böylesine bir maçı bana göre kötü anlatması maçın en önemli notlarıydı. 

İngiltere'de bir farklı geride olan büyük kulüplerin kurduğu baskıları izlemek futbol açısından oldukça keyifli oluyor, tabii bu baskıdan sonuç anlamında Manchester şehrinin ana takımı United kesin sonuç alır ve maçı en azından kaybetmezdi.

West Ham 6 maç sonunda 12 puanla 2.sırada, Lider Manchester City'nin 6 maç sonunda 15 puanı var.

Hiç yorum yok: