4 Ocak 2012 Çarşamba

Orduspor 1 Fenerbahçe 1 / Fark Yaratmak Lazım


Fenerbahçe Orduspor deplasmanından 1-1'lik beraberlikle dönüyor. Fenerbahçe'nin golünü Emre attı.

Mücadele Fenerbahçe açısından iyi olmadı. Mücadele etmeden geçen bir maç daha yaşadık. 3 Temmuz 3 Temmuz diyoruz ancak çoğu maç 3 Temmuz sürecine cevap niteliğinde geçmiyor. Taraftar olarak oyunculardan sadece 90 dk sahada mücadele etmelerini, rakibi baskı altına almalarını, Fenerbahçe işte bu dedirtmesini istiyoruz. Ancak bunu göremiyoruz.

Geçtiğimiz aylarda Twitter'da bir abi ile bunu konuşmuştuk. Ben '' Takıma helal olsun, onur mücadelesi veriyor. '' demiştim, o abi de '' öyle bir şey yok, takım onur mücadelesi falan vermiyor. '' demişti. Abi haklı çıktı.

Taraftarın Topuk Yaylası'na, Bağdat Caddesi'ne, Metris'e, Antrenmanlara, stada, Feneriumlara koştuğu bir dönem oyuncular sahada koşmuyordu. Bazı oyuncular formanın hakkını verirken bazıları vermiyordu. Bazıları mücadele ederken, bazıları etmiyordu. Sezonun 18 maçı geride kalırken Fenerbahçe dolu dolu kaç maç oynadı? Bunun cevabı 5'den az. İşte biz buna üzülüyoruz.

'' Fenerbahçe mücadele etmiyor. '' diyoruz, eleştiriliyoruz. Gördüğümüz gerçekleri söylediğimiz için küfür ediliyoruz. Biz Fenerbahçeli değiliz, onlar Fenerbahçeli, biz takımın kötü olmasını, onlar iyi olmasını istiyor, biz her şeyi eleştiren kesimiz ... Onlar öyle söylüyor.

3 Temmuz yaşadığımız için takımı eleştirmememiz gerektiğini söyleyenler de var. Tamam 3 Temmuz sürecini yaşadık da bunu da yapalım be abi. Takım hakkında 2 yorum yapalım. Tamam bunu küfür ederek, hakaret ederek, bel altı vurarak da yapmayalım. Ama yapalım.

Biz Fenerbahçe 5 yediğinde de üzüldük ama bu sezon sahada çıkıp mücadele etmeyince çok daha fazla üzülüyoruz.

Sonuç olarak Fenerbahçeli futbolcuların sahaya çıkıp mücadele etmelerini ve kalite farkını sahaya yansıtmalarını istiyoruz. 

Mücadele görmeyi şampiyonluk görmekten daha çok istiyoruz. İnanın.


1 yorum:

legend888 dedi ki...

Bence mücadele var ama bir yerden sonra takımın kalitesi etkilemeye başladı.Alex gibi bir efsanenin olmayışı,Özer'in çok hatalı oynaması,forvet sorunu bu duruma düşürdü.Ama sabredersek bu takım formunu bulup tekrar liderliği alıcaktır.Özellikle geçen sene hatırlarsak Niang gibi bir oyuncu nasıl fark yaratıyor gördük.
Ama forvet transferi yapamazsak bu sene işimiz zor...