24 Ocak 2012 Salı

Tiyatro: Keşanlı Ali Destanı


Blogda Tiyatro etiketi ile yazmış olduğum ilk yazı. Düşünün yani tiyatro'ya ne kadar uzak birisiyim. Türkiye'de zaten çoğu insan uzak. Tabii kalkıp da burada tiyatro'ya gidin diyemem, demem. Daha o cümleyi kuracak kişi olmadım. Eğer tiyatro'ya gitmeye devam edersem derim ama. Hazır olun.

Keşanlı Ali Destanı gibi türk tiyatrosunun kült oyunlarından birisinin geldiğini görünce hemen biletlerimizi aldık. - 40 TL - İtiraf etmek gerekirse oyuncu kadrosu bu tiyatro'ya gitmemize neden olan en büyük etkenlerden.

Sadri Alışık Tiyatrosu ve Keşanlı Ali Destanı. Müzikal bir oyun. '' Büyük kentin eteklerinde yer alan varoşlarda yaşayan ezilen yoksul insanların öykülerini ele alırken gündelik hayatin yanı sıra iktidar,çıkar,aşk iliskileri dolayında gelişen, olaylara da eğlenceli bir yaklaşımla değinen Türk Tiyatrosu'nun kült oyunlarından bir tanesidir.  ''

Kadrosu dedik de kim onlar ; Kayhan Yıldızoğlu, Kerem Alışık, Songül Öden, Mustafa Üstündağ, Tuba Ünsal, Yavuz Bingöl ve Şinasi Yurtsever'in başrolünde olduğu 39 kişilik bir ekip.

Oyunun başlangıcı güzel, arası normal ve bomba bir 2.perde.

Mustafa Üstündağ yani sizin tanıdığınız ismi ile Muro inanılmaz bir oyunculuk sergiliyor. Resmen sahnede parlıyor. Mustafa Üstündağ dışında bir Songül Öden gerçeği var. Müthiş bir oyunculuk. Resmen onun sahnelerinde nefes almıyoruz. Onun dışında Kerem Alışık. Oyun başındaki sarhoş rolü müthiş. Hele o son sahne. Aile'den gelen bir yetenek. Özellikle 2.perde müthiş aksanı ile bizi güldüren Tuba Ünsal da müthiş oynuyor. Yavuz Bingöl ise oyuncu kadrosunun en zayıflarından birisi.

Yavuz Bingöl dedik de bir sahnede bir şarkı başlangıcı vardıki, müthiş. Hep şarkı söylesin.

Teoman Gelmez adında bir genç yetenek vardı. Daha doğrusu ben oynadığı oyundan dolayı böyle dedim. Resmen oyunu ile dikkat çekiyordu. Ancak daha sonra eve geldiğimde 1976 doğumlu olduğunu öğrendim. Genç değildi belki ama müthiş oyuncuydu.

Orkestra çok iyiydi. Bir kere bile hata yapmadılar, bir kere bile yanlış bir müzik girmediler.

Genel olarak oyuncular çok iyiydi, hata yapmadılar. Sadece Yavuz Bingöl ile Songül Öden bir sahnede fazladan oynadılar, o da eğlenceliydi.

Kerem Alışık'ın sahneye çıkamaması ? :)

Gelen kitle de müthişti. Resmen herkes kaliteli. 550 kişilik salonun tamamı dolu. Hatta kenarda sandelyeler var ve onlar da satılmış. Bu sevindiriciydi.

20:15'de başlayan oyun 23:15'de sona erdi. 3 saat izledik, sıkıldık mı? Asla.

Oyun sonrası hemen tiyatro hakkında değerlendirmerle yapmamız güzeldi :) Hatta buraya bu yazıyı yazmam da. Hemen tiyatro uleması olduk. 

Bundan sonra ara ara tiyatro'ya gideceğiz. Herkesin gitmesi lazım. Bu oyun biraz pahalı gibi olsa da normal oyunlar oldukça ucuz. Sinemadan baya ucuz.

Sonuç olarak Keşanlı Ali Destanı güzel bir oyun. İmkanınız varsa mutlaka gidin.

Keşanlı Ali Destanı
Sadri Alışık Tiyatrosu
Başlangıç Yılı : 2011
Kadro :Yazan : Haldun Taner  Yöneten : Ahmet Mümtaz Taylan Müzik : Yalçın Tura Dekor - Kostüm : Barış Dinçel Koreografi : Cihan Yöntem Kostüm : Başak Özdoğan Dramaturg : Aylin Aliveren 
          Oynayanlar : 
Yavuz Bingöl, Kerem Alışık, Songül Öden, Mustafa Üstündağ, Tuğba Ünsal, Kayhan Yıldızoğlu, Şinasi Yurtsever, Serda Kondeler Aktuna, Teoman Gelmez, Ayhan Anıl, Fuat Onan, Utku Demirkaya, Hüseyin İlker, Nurullah Kalkan, Batuhan Pamukçu, Burcu Görek, Derya Kahraman, Ece Duran, Gizem Ertürk, Nihan Ekitöz, Sinem Erten, Sevda Can, Senay Aksoy, Merve Erdoğan, Selin Altıntaş, Didem Polat, Ahmet Irmak, Emir Ünver, Ömer Yiğitoğlu, Selçuk Yerlikaya, Ünal Hakverdi, Zafer Altun, Pelinsu Polat


Hiç yorum yok: