13 Temmuz 2011 Çarşamba

3 Saat Gidiş, 3 Saat Geliş, 25 Dk Fenerbahçe



Ne bir şampiyonluk maçı, ne önemli bir deplasman, ne bir derbi. İstanbul'dan, İzmir'den, Kocaeli'den, Sakarya'dan, Ankara'dan, Bursa'dan, Yalova'dan veya Türkiye'nin çeşitli yerlerinden kalkan Pazar sabahını feda eden binlerce Fenerbahçe gönüllüsü Düzce'ye Topuk Yaylası Tesisileri'ne gitmek için yollara düşüyordu. Giderken çok şey beklemiyorlardı. Herkesin ortak bir görüşü vardı. '' Gidelim, futbolculara moral verelim ve taraftarlık olarak bu zor günlerde takımımızı yalnız bırakmayalım. '' İmkanı olup da gerçekten takımı seven, takıma gönül veren herkes sabahtan yollara düşüyordu.


Saat 11 gibi İzmit'te İstanbul'dan gelen münferit Fenerbahçeliler ve Fenerbahçeli Bloggerlar'ın kaldırdığı otobüse binerek yolculuğumuza başlıyorduk. Üzgündük ama gururluyduk. Otobüste Fenerbahçe'nin durumu pek konuşuluyor desem yalan olur. Ara ara tezahuratlar ile gayet normal bir deplasmana gidiyor gibi yolculuğumuz devam ediyordu. Tabii acaba kazanır mıyız? ,  zor maç gibi cümleler de söylenmiyordu.

Bir çok kez durarak, ağır ağır giderek artık son kilometrelere yaklaşıyorduk. Ve bana göre günün en güzel ilk anlarından. Kaynaşlı'dan çıktıktan sonra Bolu Dağı'na döndük ve o an gayet kendiliğinden inanılmaz bir konvoy oluştu. Kornalar, bayraklar, tezahuratlar ile beraber Bolu Dağı'nda hareket ediyorduk. Çevreden anlamsız bakışlar veya alkışlar. İnanılmaz keyiflendik. Otobüste daha coşkulu tezahuratlar yapıyorduk. Ve artık Düzce Topuk Yaylası Tesisleri'ne gitmek için önümüzde sadece 11 kmlik yol kalmıştı. Henüz tesisler yeni bittiğinden yollar berbattı. 2 araç yan yana zor geçiyordu. Ve sonunda tesisi görmüştük. Uzun bir yolculuğun ardından karşımıza güzel bir göl, güzel bir tesis çıkıyordu. Ve etrafta binlerce Fenerbahçe sevdalısı. Tezahuratlar, pankartlar, meşaleler ile beraber yürüyorduk. 

Tesis hakkında bir şey yazalım. Tesisin yeri çok ters. Yolu kötü. İllah yapılır ancak şu an gidecekler gerçekten zorlanırlar. Gece gidemezsiniz. Ayrıca çok tozlu yollardan geçiyorsunuz. Tesis etrafı çok güzel. Ağaçlar, ortada şahane bir göl, şahane 2 tane saha, şahane bir yapı ve müthiş bir manzara. Yazın da güzel olur, kışın çok daha güzel olur. Paranız varsa gidin ve kalın. Öyle gayet mükemmel bir tatil olur. Hem de Fenerbahçe'ye katkınız olur. Ancak öyle git-gel yapılacak bir yer değil gibi geldi bana.


Ve tesiste geçirdiğimiz sadece 25 dakika. Basına tepki tezahuratları, takıma sevgi tezahuratları, Emenike ve Sezer'e destek tezahuratları, Alex'e, Aykut Kocaman'a destek tezahuratları. Futbolcuları mutlu görmenin verdiği mutluluk. Yaktığım meşale.

Aziz Yıldırım'a destek için yaptığımız tezahuratlara bütün futbolcuların ve özellikle yeri futbolcuların gayet net şekilde katkı sağlaması. Karşıklıklı yapılan güzel tezahuratlar. Camia'nın birliktelik mesajları.

Sonuç olarak 3 saat gidiş, 3 saat geliş. Tesiste geçirdiğim zaman sadece 30 dakika. Ama o 30 dakikanın bana verdiği huzur paha biçilemez. Gelen neredeyse herkesin Fenerbahçe forması giymesi, Alex'in, Gökhan'ın, Volkan'ın, Sezer'in mutlu olması, Aykut Kocaman'ın arkadan şapkasının altından mutlu ve gururlu şekilde etrafı izlemesi, futbolcuların taraftarları dakikalarca alkışlaması ve benim yaşadığım mutluluk. Tarifi yok. Taraftarlık gerçekten de paha biçilemez bir şey. Son söz ise ; Ne şampiyonluk günü, ne derbi galibiyeti, hayatım boyunca unutamayacağım ve gururla hatırlayacağım tarih ; 10 Temmuz 2011 !

6 yorum:

Tanıl Bora dedi ki...

aferin aferin iyi halt etmişsiniz, sakın bu tarihi unutma, ilerde ne halt yemişim ben diyeceksin, bu arada bursa'dan da desteklemeye gidenler olmuş, ee memlekette hain çok, bursamızıda sırtından hançerleyen pek çok...... son olarak siz hani 17'e karşı 1'diniz, siz size yeterdiniz, kulüpler birliği olacak şerefsizler topluluğunu yalamalar, resmi sitenizden futbol ailesi gibi türkiyede ilk defa duyulan kavramların kullanılması, antu.com da çıkan bugün bana yarın sana , ne olur görmezden gelin yakarışları.... biraz dik durun ya... yaz mevsimi de geldi, şikeyi meşru gören fenerlilere tavsiyem, dondurma reklamlarında oynasınlar... en aızndan yaladıklarında mideleri bulanmaz...

ygtylmz dedi ki...

Çok değil 8 konu önceye gidin ve benim bu şike olaylarında ne düşündüğümü okuyun. Ben bu takıma ölene kadar destek olurum-olacağım. İsimlerin yaptığı yanlışlarını cezalarını isimler çeksin, kulüp çeksin. Ama bu forma, bu camia yeniden devam edecektir. Size göre ben bugün Fenerbahçe'yi bırakmalıydım. Ayrıca siz dik duranları değil, dik durmayanları görmek istiyorsunuz. Böyle devam edin.

Tanıl Bora dedi ki...

sevgili fenerli kardeşim, umarım rüyalarınızdan uyanmışsınızdır, bursasporluların beşiktaşa kızgınlığını da anlamışsınızdır, derseniz ki bazı zamanlarda bize haksızlık yapıldı, onda da haklı olabilirsiniz, biz bunlar araştırılsın derken bize söylemediğiniz hakaret kalmamıştı, şimdi de bu yaşananlar, diyecek kelime bulamıyorum, ama aynı zamanda seviniyorum, umarım bu kaos daha da artar, size her sene heyecan veren ligler, senelerce bize ızdırab olmuştu , her sene yaşanan şeyler ilk defa ortaya çıkıyor, şimdi anlı şanlı geçmişlerinizi ya da başarılarınızı bir bir sorgulayın, 2011 yılında bu kadar şaibe yasadışılıktan bahsediyorsak, geçmişte neler yaşandı kim bilir, buna bursasporda dahil, çünkü yönetici kılıklı mahlukların tek gayesi cukkadır, haksız kazançtır, istisnalar kaideyi bozmaz, bu na bir de sinan engin ve benzerleri tarzı futboldan gelme karaktersizler eklenince ortaya tadından yenmez bol şikeli sezonlar ortaya çıkar,febelilerin bu kadar gözlerinin gerçeklere kapalı olmadığını görmek güzel, neyse en fazla 2 sezon bankasyada oynarsınız sonra çıkarsınız, tasalanmaya gerek yok, biz de ilk düştüğümüzde nasıl olacak bu şimdi demiştik, ama sonra çıktık, maalesef çıkarken de başkan levent kızıl dene karaktersizdi, o zaman da sevmezdim şimdi de sevmem, kim bilir o sene neler yapmıştır bu herif, sizlerin de acil olarak bu kamburlarınızdan kurtulmanız lazım, geçen senelerde stadta yaşanan taraftar kavgaları dövdürmeler felan unutulacak gibi değil, ligler başlamadan bu tip adamlardan kurtulmanız dileğiyle slm, sizlerin takımlarınıza sahip çıkması güzel elbette ama, bunu yaparken kullandığınız argümanlar, yollar, söylediğniz sözler gerçekten çok komik,olaya sadece fener'e yapılmış bir kumpas olarak bakarsanız daha çok üzülürsünüz, sen ligler başlasın da o zaman izle şenliği,bence bu sezon tartışmasız en eğlenceli sezon olacak, keşke tefefe bizi baştan düşürdü diyeceksiniz, şimdiden kendinizi hazırlayın, çok sabırlı olmanız lazım, her maç ne olursa olsun, sizdn kaynaklanmasa da muhatap olacağınız tezahüratlar, tartışmalar, kolay olamayacak vesselam, tabii bu şike bize de sıçrarsa hep beraber bank asya da
elele kolkola maçlara çıkarız,

Tanıl Bora dedi ki...

ben ilk mesajımda senin 8 sene önceki şike olayıyla ilgili düşüncelerini merak etmemiştim, evrensel gerçekler kurallar var, bu kadar olan yaşananlardan sonra nasıl maçları izleyip atılan gollere sevineceksiniz, en azından ligler ertelensin, şampiyonluk tescillenmesin, avrupaya da gitmeyelim demeliydiniz, ama hiçbiri olmadı, eller cepte ıslık çalarak havaya bakarak devam ettiniz, gidin önce kendi yöneticilerinize tepki verin bu şekilde zaten takımınıza sahip çıkmış olursunuz, benim şüphem kalmadı, mehmet ali aydınlar da en büyük fener düşmanıymış onu anladık, diyelim ki iddianame hazırlandı, fener ts bjk diğer takımlar küme düşürüldü, o sezonunuz yok olsdu gitti, ama avrupada da maç yaptınız o da gitti, ya şike yapmamış takımla onlar ne olacak onların haklarıyla alakalı ne diyeceksiniz, şampiyonlar ligine katılması gereken takım katılmamış olacak parasal kısmı geçtim, bu baştan aşağıya adaletsiz olmayacak mı, başarılı olur olamaz, çok öenmli değil, ama onların avrupa da oynamaya hakkı olmayacak mı, hep kendinizi düşünmeyin herkesin hakkını savunursanız, kendinizi de savunmuş olursunuz.... bu arada yaptığınız yürüyüş, topuk yaylanızda takımla buluşmanız güzel ama isimlere verdiğiniz destek çok yanlış, o günkü eylem ortamı daha da germesinden başka bir şeye yararı olmadı...

muyek dedi ki...

Hala mi Aziz Yildirima destek verdik, tezahurat yaptik diyorsun. Yazik , gunah gercekten. Yazdiklarin birbiriyle celisiyor . Bir yandan diyorsun cezalarini ceksinler , camia devam edicek diger yandan Aziz Yildirima destek.

Bak genc kardesim, sunu bil ki Aziz Yildirim , Ali Sen zihniyetindeki insanlardan bu klube baskan olmaz. Yaptiklari iste boyle er veya gec ayaklarina dolanir.

Kokain kacakcisindan, hot zotle klup yoneten mafya bozuntusu sikeci insanlar bu klube yakismiyor.

Ama hala ergen, yeni yetme cahil insanlar " gururumuzsun " aziz yildirim tshirtleriyle sokakta dolaniyorlar. Hangi gurur, hangi onur Allah askina . Bir kerede adam olun, el etek opmeyin, FB'yi destekleyin , kacakci kocekci insanlari degil.

ygtylmz dedi ki...

Aziz Yıldırım'a destek olurum şu an. Cezası kesinleşmedi. Daha İddianame bile ortada yokken Fenerbahçe kulübü başkanını yalnız bırakmam. Eğer suç kesinleşir mahkeme biterse zaten ilk ben defol Aziz Yıldırım derim.