12 Nisan 2024 Cuma

Olympiakos 3 Fenerbahçe 2


Fenerbahçe Uefa Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında deplasmanda Olympiakos'a 3-2 kaybetti. Aslında skor olarak fena sayılmayacak bir netice diyebiliriz ama maç içinde gördüklerimiz ile beraber turu orada alıp gelme şansını elimizle ittiğimiz için biraz daha üzücü yenilgi oldu.

Yanlış kadro tercihi, bireysel hatalardan yenen goller, yapılmayan hamleler ile beraber skorun 3-0'a gelmesi olumsuz taraf olsa da oradan 3-2'yi bulmamız olumlu taraf olarak söyleyebileceğimiz bir detay.

İrfan Can Kahveci sahanın Fenerbahçe açısından en iyisiydi. Golünü de attı. Tadic güzel penaltı attı. 

Zajc, Krunic ve Çağlar maçın en kötü 3 oyuncusuydu. Livakovic böylesi maçlarda devreye girmeli. Özellikle yediği ikinci golü ona yazarım.

Fred ve İsmail girdiği zaman değişen futbol. Eğer 62.dakika oyuna alabileceğin oyuncular varsa onları ilk 11 oynatma riskini almalısın. Tarihimizin en önemli maçlarından birisinde kabul edilmeyecek tercih hataları.

Olympiakos tribünleri zaman zaman çok iyiydi. Net ve kısa besteleri tercih etmeleri iyi tribün yapmalarını sağlıyor. Bizim tribün gibi uzun bestelerle tribündeki atmosferi aşağıya çekmiyorlar.

İsmail Kartal maç sonunda Twitter trend topic listesinin 1 numarası oldu. Herkes hocayı eleştiriyordu. Şahsi fikrimi de söyleyeyim; İsmail Kartal sevdiğim bir isim, Fenerbahçe ne zaman çağırsa göreve geliyor, Fenerbahçe başında oldukça sıkıntılı anlara şahitlik ediyor ama hocalık olarak bakmak lazım. Özellikle sezon içinde çıkardığı ilk 11 ve yapmadığı hamlelerinin kötü olduğu 7-8 maç oldu. Bu yazıyı okurken düşünün sezon boyunca İsmail Kartal'ı bu yüzden eleştirdiğiniz kaç maç oldu? Hocaları yemek değildir bu. Eğer bir hoca kendini bu konuda geliştirmez ve değiştirmezse bu takıma zarar veriyor. O yüzden de sezon sonunda İsmail Kartal'ın ne sonuç alırsak alalım gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Mesele İsmail Kartal meselesi de değil. Hatalarından ders çıkarmayan ve ısrarla yapmaya devam eden tüm hocalar yönetim tarafından takımdan yollanabilir. Ben Fenerbahçe'nin başarılı olmasını istiyorum ve bu konuda gerekenler her sezon yapılmalıdır.

18 Nisan Perşembe saat 22:00'de rövanş maçı. 2 farklı galibiyetin bizi yarı finale götüreceği bir maç. Tek farklı galibiyet uzatma belki de penaltı atışları.

Fenerbahçe tarihinin en önemli gecelerinden birine gidiyoruz. Takım, tribün, hoca. Herkesin formda olması gereken bir akşam. 

Hiç yorum yok: