28 Nisan 2024 Pazar

Fenerbahçe 2 Beşiktaş 1


Bazen yapılan davranışları, sergilenen tutumları, söylenen sözleri duyunca hemen gelip buraya bir şeyler yazmak ve ses çıkarmak istiyorum. Elimde olsa resmi siteye yazmak isteyeceğim yazılar oluyor. Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan 2023/2024 sezonu 34.hafta maçı bu klasmana giriyor.

Elbette maçın teknik taktik detaylarını da yazacağım ama başlamak isteyeceğim yer daha öncesi.

Fenerbahçe yönetimi Beşiktaş ile oynayacağımız maçın biletlerini satışa çıkarırken herhangi bir şekilde indirim yapmayı düşünmüyor. Rakibimiz Galatasaray mesela son hafta maçlarında daha iyi bir tribün, bir hava yakalanması açısından bilet fiyatlarında indirime gitti. Fenerbahçe yönetimi ise taraftarını sadece müşteri olarak görmeye devam ediyor. Ve o yönetim sadece Fenerbahçe taraftarını değil rakibimizi de öyle görüyor. Bize sezonun ilk yarısında 340 TL'ye bilet satan Beşiktaş varken biz onlara 1.040 TL fiyat belirliyoruz. Daha sonra geri adım atsak da keşke fahiş fiyatlar belirleyen kulüpler varken bize ilk yarı büyük jest yapan Beşiktaş'a karşı biletleri 340 TL'den satma şansımız olsaydı. Bu bana göre büyüklük göstergesidir. 

Maçın biletleri 800 TL ile 13.000 TL arasında değişen fiyatlarla satışa çıktı. Ve evet Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbi maçta başladıktan 5 dakika sonra bile kale arkaları dahil tüm tribünlerde bilet vardı. Fenerbahçe taraftarları böylesi bir maçta bile tribünleri tam anlamıyla doldurmadı. Elbette bunu tercih etmedik diyebiliriz. Çünkü sezon boyunca normal maçlarda bile biten biletleri biliyoruz. Şampiyonluğa olan inancın kaybolması sonrası insanlarda o coşku kalmadı. Elbette benim hayalini kurduğum Fenerbahçe şampiyonluk iddiası olsun olmasın her maçını tamamen dolu tribünlere oynayandır.

Fenerbahçe tribünlerinin sahada sezon boyunca büyük emek harcayan takımlarına ayıp ettiğini düşünüyorum. Böylesi bir maçta yapılacak anlamlı bir koreografi futbolculara hem bir teşekkür olurdu hem de sezonun kalanında aynı şekilde mücadele etmeleri açısından bir teşvik. Ancak Fenerbahçe tribünleri ne bir bayrak ne bir pankart herhangi bir görsel hazırlamadan derbi maça hazırlanmıştır. Bu da tribünlerin halini gösteren bir gerçek.

Maç içi performansa gelirsek maça coşkulu başlangıç, golü bulunca şampiyon olmuş gibi bir sevinç ve ardından direkt Beşiktaş'a küfür etmeye başlayan bir tribün. Fenerbahçe tribünlerinin son yıllarda normal tezahüratları bile neden küfürlü şekilde söylediğini anlamıyorum. Eskiden gol attığımızda, maç biterken yapılan atkı şovları herkes hatırlıyordur. Karşılıklı yapılan ''dale'' şovları, telefonla yapılan şovları unutmak mümkün değil. Maçın son dakikaları bir gelenek olarak futbolculara tek tek tezahürat yapılıp teşekkür edilirdi. Artık değişen tribün atmosferinde böyle şeyleri göremiyoruz. Elbette bunu yönetecek olan taraftar gruplarıdır. Taraftar grupları daha arabesk besteler ile beraber tribünlerin halini etkileyen konuma geçtiler.

Maç; Fenerbahçe maça sürpriz bir tercihle başladı. Dzeko yedekti. Ancak oynadığımız oyun gayet iyiydi. Beşiktaş karşısında maça çok iyi başladık, Beşiktaş dk 25 10 kişi kaldı ve dk 30 Batshuayi ile golü bulduk. Ancak sonrası biraz rolanti aldık. Normal şartlarda güle oynaya galibiyete gidecekken bu maçı 2-1 kazanmayı başardık. Elbette takımın bunu tercih etme ihtimalinin olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş'ın gücünün farkında olan bir Fenerbahçe vardı. Kendilerini çok zorlamadan 3 puanı alıp yarışa devam ettiler.

Fred'in pası, Tadic'in asisti ve Batshuayi'nin golü. Nefisti.

Bazı oyuncuların varlığının tam farkında değiliz. Gittikleri zaman değerlerini daha çok anlayacağız. Fred ve Tadic bunların başında geliyor.

İsmail Kartal'ın neden bu kadar geç hamleler yaptığını ya da böylesi hamleler yaptığını anlamlandıramıyorum. Yapacağı ufak dokunuşlarla çok daha başka senaryo olabilirdi. Hatta İsmail'in sakatlığı sonrası bile farklı hamleler yapabilirdi.

VAR olmasa Beşiktaş maçı 11 kişiyle tamamlayacaktı. Böyle iyi kullanılınca çok anlamlı oluyor.

Livakovic'in ikinci yarı başında kurtardığı pozisyon acayipti. Son yılların en iyi kaleci kurtarışlarından. Son dönem acayip bir form yakaladı.

İrfan Can Kahveci. 28 yaşında kariyerinin en iyi dönemini geçiriyor. Sadece ligde 12 gol, 7 asist oldu.

Galatasaray ile fark 4. Kalan 4 maç var. 6 Mayıs 2024 Pazartesi günü Konyaspor deplasmanında bir zor maça çıkacağız. Matematiksel olarak iş bitene kadar şampiyonluğa inanmaya devam ediyorum. Bu takıma güveniyorum.

Hiç yorum yok: