28 Temmuz 2018 Cumartesi

Fenerium’un Büyümesi


Fenerbahçe’nin ürünlerini satan mağazası Fenerium iyi durumda ancak daha da iyi olabilir mi bunun için çaba harcamak lazım. Şahsen münferit bir Fenerbahçe taraftarı aklıma gelenleri buraya yazmak istiyorum. Hatta belki de bu fikirleri gidip yüz yüze anlatma şansım da olabilir. Başlayalım... 

1- Bir spor kulübü evet belki de renkli, amblemin net olarak gözüktüğü ürünler yapmalıdır ancak biz abartıyoruz gibime geliyor. Sürekli büyük baskılı, büyük logolu ürünler yapmasak da her şartta giyilebilecek klaslıkta ürünlere de yönelsek daha iyi olur gibime geliyor.

2- Fenerbahçe’nin tüm geçmiş sezon formalarını satın alabilmek isterim. 100.yıl formamızı da, 1970 sezonu formamızı da, 1960 sezonu formasını da. Sponsor durumundan bu mümkün mü bilmiyorum ancak bir şekilde ayarlanabilir diye düşünüyorum. Özellikle fiyat olarak da makul olursa bir çok satış yapacağımızı düşünüyorum.

3- Fenerbahçe efsaneleri ile ilgili ürünler alabilmek lazım. Lefter ve Alex başta tüm efsanelerimiz ile ilgili t-shirt, atkı, bardak, tablo gibi ürünler yapılabilir. Ben yarın bir gün çocuğuma Fenerbahçe efsanelerini anlatırken bunu ürünlerle de desteklemek isterim.

4- Maç günleri ürünleri çıkmalı. Özellikle büyük maçlar için. Mesela bunun ilk örneği 14 Ağustos tarihinde oynayacağımız Benfica maçı. O maça çıkartacağımız 1-2 çeşit ürünle bu işe başlamak lazım.

5- Fenerium alışveriş yapanlara bilet vermeli. Bu biletler maça gelemeyecek taraftarların kulübe aktardığı kombineler olabilir. Kombineler ile ilgili yazacağım yazıda bundan detaylı bahsedeceğim.

6- Fenerium hem mağazalar olarak hem internet sitesi olarak “Happy Hour” tarzı “Black Friday” tarzı kampanyalar yapmalı ve belli ürünleri indirimlerle satmalı. Bu sayede dikkat çeker ve o gün ciddi satış elde edilebilir.

7- Obradovic ile ilgili ürünler çıkmalı. Böylesine büyük basketbol adamının bir çok ürünü olmalı. Tüm dünyaya satabileceğimiz ürünler. 

8- Efsane çubuklu forma satışa çıkmalı ve ucuz fiyata satılmalıdır. Kulüp özellikle bu formadan para kazanmayı ikinci plana atmalıdır. 

Şimdilik benim aklıma gelenler bunlar. Sizlerin de fikirleri varsa yazabilirsiniz. Dediğim gibi belki de gidip yönetime, Fenerium yetkililerine sunma şansımız olur. 

2 yorum:

danimarkali dedi ki...

1.Tasarım ve kaliplar gozden gecirilmeli.Böyle büyük bir klübe yakışmiyor.Tasarımcısı kimse mutlaka değiştirilmeli.
Krtl yvsı ve gs spor bizden çok daha güncel tasarımlarda.TS club la yarışıyoruz.

danimarkali dedi ki...

Tasarımlar kalıplar hiç guncel değil
Adidas ürünleride buna dahil.
Tasarımcı derhal değişmeli.
GS store ve KRTL YVSIbu konuda bizden çok önde.TS Clup la yarışıyoruz.