30 Temmuz 2018 Pazartesi

Fenerbahçe Kombineleri ve Aktarım Sistemi


Fenerium konusunda düşüncelerimi geçen gün yazdıktan sonra bir de kombineler konusunda düşündüklerimi yazayım. 

Fenerbahçe yaklaşık olarak 40 bin kombine sattı ve artık her maç için çok az sayıda bilet satışa çıkacak. Ancak mesele sadece kombine satmak olmamalı, stadın her maç dolmasını sağlamak olmalı. Bu konuda bir kaç maddeyi buraya yazmak istiyorum.

1- Fenerbahçe Spor Kulübü kombine aktarma sistemi kurmalıdır. Başına verilecek bir-iki kişi ile bu rahat şekilde halledilir. Ve kulübe aktarılan bu kombineler satılmalı ya da hediye verilmelidir. Zaten yanılmıyorsam Ali Koç’un yakın zamanda böyle bir adımı olacak. 

2- Kulübe aktarılan kombine neticesinde kombine sahibi puan kazanmalı ve seneye kombine alırken bu puanlar ona indirim olarak dönmelidir.

3- Belli sayıda maça gelmeyen kombine sahibinin sebebi ne olursa olsun kombine yenileme önceliği olmamalıdır. İnsanların stada gitmek için can attığı bir ortamda sadece büyük maçlar için kombine almak Fenerbahçe’nin boş tribünlere oynaması demektir. Bu yüzden maça gelmeyen belli yaptırım yaşamalı.

4- Fotoğtaf 21 Temmuz tarihinde çekildi. Ben kendimi bildim bileli Fenerbahçe stadında Maraton alt tribün büyük maçlar dışında dolmuyor. İnsanlar maç seçiyor ve kombinelerini aktarmıyorlar. Her maç binlerce kombine cepte kalıyor. Gelir düzeyi yükseldikçe kombine aktarmak için çaba harcamak daha zor oluyor. Okul Açık ya da Migros için taraftarlar sosyal medya üzerinden organize oluyor ancak bu tarz tribünlerde o çaba olmuyor. Kulüp resmi yoldan bunu teşvik ederse o tribünün boş kalmasını da engelleyebiliriz.

5- Şahsi düşüncem kulübe gelen kombineler maçtan 1 hafta önce satılmalı, maç günü ise eğer elde kaldıysa kulüp mağazası Fenerium’dan ve sosyal medya hesaplarından taraftarlara dağıtılmalıdır. Zaten parası kazanılmış kombinelerden daha fazla gelir elde etmek elbette önemli ancak stadın dolması bana göre daha da önemli. 

6- Kombinesini kulübe aktaran kişi için de seçenek olabilir. Satın ya da ücretsiz verin gibi. Satılırsa belli pay ya da puan kombine sahibine aktarılabilir. Bunun için daha sağlıklı çalışma yapılabilir.

7- Fenerium özellikle stat altında olan mağazalardan maç günleri kombine dağıtmalı. Şahsen düşüncem 200 TL alışveriş yapana kale arkaları, 400 TL alışveriş yapana Maraton ya da Fenerium üst ve 500 TL ve üzeri alışveriş yapana da Maraton alt ya da Fenerium alt tribünlerden kombine hediye edilebilir.

8- Kulübe gelen kombineleri ben olsam biraz daha ucuz satardım. Hatta belki de normal satıştan sonra “Geri gelen kombine satışları” şeklinde bir şey olabilir. 

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Dediğim gibi kombine sattın iş bitti diye bir şey olmamalı, Fenerbahçe her maçını dolu tribünler önünde oynamalıdır. Sizin de bu konuda öneriniz varsa yazabilirsiniz. Ayrıca benim münferit bir taraftar olduğumu, kombinemin bile olmadığını, burada daha iyi bir Fenerbahçe için bir şeyler çabaladığımı belirteyim. Benim için Fenerbahçe’den önemli bir şey yok. 

Hiç yorum yok: