4 Temmuz 2018 Çarşamba

Fenerbahçe’de Heyecanla Beklenen İsimler


Fenerbahçe’de yeni sezon hazırlıkları hocamız Cocu önderliğinde devam ediyor. Yıllarca en büyük transfer taraftar dedik ve şu an geldiğimiz nokta tam olarak bu. Kombinelere yoğun ilgi, taraftarların takıma güveni, camianın kenetlenmesi derken futbolcu anlamında ise işler nasıl olacak şu an kimse bilmiyor. 

Geçtiğimiz sezon oynayan oyuncuların verimsizliği, kendilerine güvenmemesi, en ufak pas hatasında ıslıklanması, sorumluluk almak istememesi ve çoğu kişi tarafından ortak şekilde Fenerbahçe ilk 11’inin oyuncuları olmadığının düşünülmesi, alınan kötü sonuçlar, göze hoş gelmeyen oyun, hocanın tercihleri derken bir şekilde sezonu 2.kapatmayı başardık.

Bu sezon şu ana kadar transfer yapmadık ama geçen sezon şans bulmayan ya da az şans bulan oyuncular ya da kiradan, kadro dışından dönen oyuncular en merakla ve heyecanla beklenen isimler.

Mesela bir türlü Fenerbahçe’de istenileni veremeyen, Roma’ya giden ardından tekrardan bize dönen ve 1 sene sonra yine başka takıma giden ve 24 yaşına gelen Salih Uçan bir çok kişi tarafından merak ediiyor. Evet yetenekli, evet inanıyoruz ama kimse Salih formayı alır diyemiyor. Hazırlık maçlarından başlayarak Salih kariyerinin nerede süreceğine karar verecek.

Kiloları, hocası ile yaşandığı söylenen olaylar derken en formda zamanında kadro dışı bırakılan ve bu kez oldukça fazla kilo veren ve bizlere sosyal medya hesaplarından çalıştığını gösteren Ozan Tufan kariyer kararını verecek bir başka oyuncu. Destek görecek, alkış alacak ama bunu devamlı şekilde yapmalı. Aksi takdirde Ozan için Fenerbahçe kariyeri sona erer.

Yiğitan Güveli. Rotterdam’a kiralandığı zaman bir kupa maçında sakatlık yaşayan ve bu yüzden takımda kalan Yiğithan’ın nasıl döneceği merak konusu. Yiğithan iyi dönerse bu sezon iyi bir yedek olur ve yıllarca takımda kalır. Dönemezse merhaba Anadolu takımları.

Geçen sezon biraz şans bulan Samed Karakoç da bu sene ne yapacağı beklenen gençlerden birisi. Fenerbahçe alt yapısından yetişen Samed 21 yaşında ve geleceği açısından kritik bir sezona girecek. 

Geçen sezon 13 maç oynama şansı bulan Oğuz Kağan Güçtekin henüz 19 yaşında ve önünde uzun bir gelecek var. Ortasaha oyuncusu olan Oğuz Kağan en çok merak ettiğim topçulardan birisi.

Elif Elmas. Büyük umutlarla geldi. Çok büyük yetenek denildi. Oynadığı maçlardaki hareketleri beğenildi ama yeteri kadar şans bulamadı. Gençlere şans vermeyi seven Cocu ile beraber çıkışa geçerse uzun yıllar Fenerbahçe’ye hizmet eder. 

Şu an mevcut takımda ne yapacağını merak ettiğim oyuncular bunlar. Hazırlık maçlarını özellikle bu oyuncular hakkında fikir sahibi olabilmek adına daha dikkatli seyredeceğim. Yeni heyecan, yeni hoca, yeniden alevlenen ortam, yeni başkan ile çok daha farklı bir Fenerbahçe izleyecek miyiz göreceğiz? 

Hiç yorum yok: