5 Temmuz 2018 Perşembe

Sina Afra Meselesi


Fenerbahçe camiasında son günlerde konuşulan bir konu var. Yönetime girmeyeceği söylenen ancak 3 Temmuz günü açıklanan bir kararla yönetime girdiği söylenen isim Sina Afra.

Sina Afra neden mesele oldu çünkü yukarda gördüğünüz tweeti attı. Bana göre bu tweette bu kadar gündem olacak hiçbir şey yok. Hadi size göre var diyelim bir tweetten insan mı elemeye başladık? Hangi çağda yaşıyoruz. 

Ali Koç’un kongrede “Sina Afra bey yönetimimizde yok, çamur atarken bilgilerinizi doğru toplayın. Çok istediniz biliyorum ama yok.” şeklinde bir açıklaması vardı yönetim kurulunun olduğu masaya bakarak. Açıkcası orada Ali Koç keşke “Sina Afra bey alanında çok önemli bir kişi ve zaten ben herhangi bir kişiyi bir tweet attığı için silecek biri değilim.” tarzı açıklama yapsaydı o zaman çok daha etkili olmuş olurdu ve bugün bu mesele bu kadar konuşulmuyor olurdu.

Kararın açıklandığı tarih de insanların biraz daha fazla tepki göstermesine sebep oldu. 3 temmuz değil de 4 temmuz açıklansa bence bu kadar konuşulmazdı.

Sonuç olarak Fenerbahçe taraftarları bir meseleyi tekrar tekrar konuşmayı çok seviyor. Bana göre bu bir mesele değildir. Ortada bir tweet vardır - yanlış da diyebilirsiniz- ve yaşanmış bitmiştir. Sadece belki de Sina Afra kredisini bitirdi de diyebilirsiniz.

Ali Koç yönetimine burada eleştiri yapabilirsiniz ama bu bize hiçbir şey kazandırmaz. Zaten Sina Afra alanında çok önemli bir kişi olduğu için Fenerbahçe’ye çok ciddi katkıları olacaktır. Bir süre sonra bugün eleştirenler yarın büyük adam Sina Afra diyeceklerdir.

Son olarak da Ali Koç veya yönetimi eleştirilmez değildir. Yaptığı her şey doğru olamayabilir. Çıkıp eleştirmek gerekir. Zaten Türkiye’de bu eleştiri mekanizması iyi çalışmadığı için başta olan isimler iyice putlaştırılıyor ve bir süre sonra diktatörlüğe yakın tutum sergiliyorlar. Medeni şekilde bir şeyleri konuşmaktan, yorum yapmaktan çekinmeyin. Fenerbahçe bu sayede karşılıklı fikir alışverişleri ile büyüyecek. 

Hiç yorum yok: