13 Mayıs 2016 Cuma

Obradovic: More Than A Coach


Vesely Euroleague'in yaptığı ''More Than A Coach'' belgeselinde Obradovic için ''Kazandığı onca başarıya rağmen daha fazlasını istiyor ve bunu Fenerbahçe'ye getirmesi de iyi bir şey.'' diyor.

Obradovic de yine aynı belgeselde ''Buraya iyi insan, takım ruhundan anlayan insan ve dürüst insanları getirmek istiyorum. Anlıyor musunuz? Takımımda her zaman bu değerleri isterim. Kimseye takımdan daha fazla önemli olduğunu hissettirmem. Oyuncularla sürekli temas halinde olmamız lazım. Her şeyi onlara açıklamalısınız çünkü küçük bir problem takımı çok fazla yaralayabilir. Yeni bir şehre ve kulübe geldiğiniz zaman her şeyi düzeltmek için zaman ihtiyacınız vardır. Bu da benim yolum. Oyunculara ve yöneticilere hep söylerim, herkesin rahatça tartışabileceği bir ortam hazırlamak en iyisi. Hepimiz kulüpten ve takımdan istediklerimiz konusunda aynı şeyi düşünmeliyiz.''

Yine aynı belgeselden ''Maçtan önce oyuncularıma çok sevdiğim bir şeyi söylerim. İnsanlar buraya sizi izlemek için geliyor. Bunu hak ettiniz çünkü iyi oynuyorsunuz. Onların çok görmek istediği bir şey var. Çok mücadele etmeniz. Burada ilk andan son saniyeye kadar savaşmak için geldiğinizi görmek istiyorlar. Sonuç önemli değil. Bana inanın. İnsanlar agresif olduğunuzu, çok çalıştığınızı görmek istiyor. Bazen o kadar gününüzde değilsinizdir, ya da rakip sizden daha iyidir. Sorun yok. Bazen oyuncuları anlamaları için zorlamalısınız. Bu en olumlu yöndür. Kendilerine, rakibe, her şeye saygı duymak. sahaya bu anlayışla çıkarlarsa çok mutlu olurum. Bu benim antrenör olarak ilk hedefim. ''

Sadece bu söyledikleri sonrası bile Fenerbahçe'nin neden burada olduğunu anlayabiliyoruz. Fenerbahçe takımı Obradovic'in tüm isteklerini yerine getirdiği bir sezonu daha yaşıyor. Geçen sezon Madrid'de olduğu gibi bu sene yine Final Four oynama şansı yakaladı.

Rakip saat 22:00'da İspanya'dan Laboral.

Maçın favorisiyiz, kazanmak istiyoruz. 

Kendim için değil bu isimler için kazanalım istiyorum. Basketbolu böylesine yaşayan bir koç varken, bu kadar mücadele ederken, oyuncularla beraber tüm zorlukları geçerken sonu kupayla bitmeli. Evet bu mücadele alkışı sonuna kadar hakediyor ancak bu oyuncular Berlin'den evlerine gülerek mutlu şekilde dönmeli.

Umarım her şey planlandığı gibi olur ve Obradovic önderliğinde Fenerbahçe kupayı Türkiye'ye getirir.

Şans bizimle olsun.

Hiç yorum yok: