23 Temmuz 2015 Perşembe

Hazırlık Dönemi ve Fenerbahçe


Fenerbahçe 2015/2016 sezonu hazırlıklarının hazırlık maçı kısmını tamamladı. Artık sezon resmen başlamak üzere. Salı günü Şampiyonlar Ligi eleme mücadelesinde Shakhtar'ı Kadıköy'de ağırlıyoruz. Hazırlık maçları zaman zaman bekleneni verdi desek yeridir. Topuk Yaylası'nda Voluntari maçı ile başlayan maçlar, Marsilya maçı ile sona erdi.

Fenerbahçe 2 Voluntari 1
Fenerbahçe 1 Şanlıurfaspor 0
Fenerbahçe 7 Zob Ahan 0
Sivasspor 2 Fenerbahçe 3

Fenerbahçe 0 Dnipro 1
Fenerbahçe 3 Vitoria Guimaraes 1
Fenerbahçe 3 Olympiakos 2
Fenerbahçe 3 Marsilya 1

Toplam atılan gol sayısı ; 22
Yenilen gol sayısı ; 8

Gol atan futbolcularımıza baktığımızda Sow 7 gol, Fernandao 5, Uygar 2, Stoch 1, Nani 1, Josef 1, Mehmet Topuz 1, Mehmet Topal 1, Ba 1, Bruno Alves 1 ve Diego 1 gol.

Kalemizde gördüğümüz 8 golün 4 tanesini Volkan, 4 tanesini Fabiano yedi.

Fernandao 2, Alper Potuk, Raul Meireles, Kjaer, Hakan, Nani, Volkan Demirel 1'er sarı kart gördü.

Bruno Alves kendi kalemize gol atan futbolcumuzdu.

Diego, Şener, Fernandao ve Sow. Kare asım. Diego her maç elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Ben ve bir çok kişiye göre kendisine kadroda yer yok ama o yeri tırnaklarıyla aldı gibi, takım Diego bu kadar iyiyken tek forvet oynamaya devam eder. Şener özellikle ortalarıyla klasını her maç konuşturdu, yeni geldiği takımda bu kadar rahat olması çok güzel bir detay, Fernandao gerçekten çok ama çok iyi. Aşırı da güçlü. Yalnız biraz fazla agresif gibi. Sow ''bu takımda bana da yer bulacaksınız.'' der gibi oynuyor. Sol kanatta oynamaya devam edebilir.

Uygar = Genç yetenek. Forma giydiği her an elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Belli bu sene forma giyecek. Onun için heyecanlanıyoruz.

Krasic, Holmen, Ba ve Fabiano. Vasat dörtlü. Ba son maç biraz hareketliydi ancak onun dışında güven vermedi. Krasic ve Holmen gidici, Fabiano Volkan'ı tehdit edebilecek bir kaleci değil. Kiralık olarak İstanbul'un tadını çıkarsın. Seneye gidiyor.

Mehmet Topal hep iyi. Vazgeçilmez. Kaptan.

Stoch çabuk parladı, erken söndü. Mehmet Topuz yedek olur, Bruno Alves ve Kjaer alışırlarsa iyi bir ikili olabilirler.

Caner ve Gökhan ortasahayı geçmiyorlar, Gökhan'ın arkasında Şener gibi bir tehdit var. Forma giydiği her dakika daha çok verim vermek zorunda. İyi gözüktü. Caner de gayet iyi, takımın vazgeçilmezlerinden.

Alper Potuk daha iyi olmak zorunda, Meireles için Portekizli hoca geldiğinden çok umutluydum ama çok iyi değil gibi yine de ilk 11'e girerse şaşırmam.

Josef'i çözemedim. Josef = Kapalı kutu. Vasat diyenler de var, iyi işler yapıyor diyenler de. Bekliyorum.

Kadlec iyi bir yedek olur, zaman zaman ilk 11 başlayabilir. Sol kanatta ve stoperde oynayabilmesinin avantajıyla takımda her zaman olacaktır.

Nani sanırım taraftar bekliyor, klas paslar, zaman zaman iyi çalımlar falan görebiliyoruz ama genel anlamda beklenti büyük. Çok daha iyi olması lazım. Yine de tabii vazgeçilmez.

Hasan Ali Kaldırım sezona ilk 11'de başlayacak. Hazırlık maçlarında forma giydiği bölümler iyiydi. Caner varken işi zor. Yedekte duracak.

Hakan Çinemre. İzmitli. Bu sene kiralık gönderilebilir. 

Volkan Demirel kalenin tek sahibi. Kilo da verdi, daha iyi olacaktır. İyi günlerini de biliyoruz zaten. 

Vitor Pereira hocamın gol sevinçleri ve maç anında yaşadığı heyecan yeter. Çok seviyoruz. Henüz resmi bir maçta görmedik. Takım da iyi futbol ile kazanmaya başlarsa çok daha başka dileniriz.

Van Persie, Fernandao, Sow ve Diego. Bu dörtlüden sadece 2'si oynayacak ya da en fazla üçü. Oynamayanlara yazık olacak.

Volkan, Gökhan, Kjaer, Alves, Caner, Nani, Mehmet Topal, Josef, Sow, Diego, Fernandao ilk 11'i ile ilk maçımıza çıkarız.

Fenerbahçe hazırlık maçlarını tamamladı İstanbul'a döndü. Artık antrenmanlar burada devam edecek. Hazırlık maçları ile resmi maçın arasında en ufak bir benzerlik olmayabilir. En iyi dediğimiz kötü, kötü dediğimiz iyi çıkarsa şaşırmamak gerek. Yine de verimli bir kamp geçirdiğimiz gerçeği var.

Sezon şimdiden hayırlı olsun. Shakhtar maçı öncesi bir yazı daha yazarım.

Hiç yorum yok: