13 Temmuz 2015 Pazartesi

2015 Wimbledon Şampiyonu ; Novak Djokovic


Finale gelen kadar çok iyi bir Federer, rahat galibiyetler. Kevin Anderson maçı hariç diğer maçları rahat kazanan bir Djokovic. Geçen sezondan sonra bir kez daha hayal kırıklığı yaşamak istemeyen bir Federer, Roland Garros sonrası tekrar zirveye çıkmak isteyen bir Djokovic.

İlk sete bakıyorsun Federer olağanüstü iyi, seti alacak diyorsun, almalı diyorsun. Ama bir şekilde tie-break'e gidiyor ve tie-break'de Federer dağılıyor, Djokovic inanılmaz toplar çıkartıyor, inanılmaz vuruşlar yapıyor. 2.set yine tie-break.Bu kez Djokovic daha iyi gözüküyor ama bu kez de kazanan 7 set puanı çeviren Federer. Daha sonra ise Djokovic hakimiyeti. 6-4 ve 6-3 ile beraber 3-1 alıyor ve şampiyonluğa ulaşıyor.

Maç boyunca 1.servislerden % 74 puan alan, 13 ace atan, 46 winner yapan Djokovic'e karşı, % 74 ilk servis puan yüzdesi, 14 ace ve 58 winner yapan Federer. Kritik istatistik 16'ya 35 olan basit hatalar. Federer'in maçı verme nedeni.

Sonuç olarak biz her sene ''Federer bir slam şampiyonluğu daha almadan bırakmasın tenisi'' desek de bir türlü o slam gelmiyor. Geçen sezon olduğu gibi yine Wimbledon finalinde yaşanan hüsran. Yine de Federer kalitesi ve klası diye bir gerçek var. İzlemekten keyif almaya devam edeceğiz. Djokovic'e ise gerçekten helal olsun demekten başka bir şey yok.


Hiç yorum yok: