12 Temmuz 2015 Pazar

Fenerbahçe 7 Zob Ahan 0


Topuk Yaylası tesislerinde yapılan iki antrenman maçı diyebileceğimiz maçlar sonrası ilk ciddi hazırlık maçını oynadık ve sezona resmen start verdik diyebiliriz. 2015/2016 sezonu sakatlıksız, olaysız, kavgasız ve sonu mutlu şekilde sona ersin. Tek düşüncemiz ve arzumuz bu.

18:00'de başlayacak maç için büyük bir merakla ekran karşısına oturdum. Geçen sezon olsaydı ekran başına aynı merakla geçmezdim. Bu sefer öyle değil, ilk 11'de 4 yeni transfer + Krasic ve Stoch vardı. Yani kadronun yarısından fazlasını ilk kez izleme şansımız oluyordu.

Takım sahaya Fabiano kalede, Gökhan, Kjaer, Ba, Hasan Ali, Mehmet Topal-Meireles, Krasic, Stoch, Diego ve Fernandao ile çıktı, 4-4-2 ya da 4-4-1-1 diyebiliriz.

Rakip çok güçlü olmadığından maç ile ilgili çok fazla değerlendirme yapma şansımız yok ama özellikle bazı şeylerden bahsedebiliriz.

Mehmet Topal'ın maç ayırt etmeden oynadığı futbolu söylememiz lazım, her topa koştu, her topun içindeydi, çizgiden top da çıkardı, golünü de attı. Yani bir ortasaha olarak yapması gerekenlerden fazlasını yaptı. Zaten boşuna bu takımın kaptanı Mehmet Topal olmalı demiyoruz. Takımda en çok alkışlanması gereken isim. Maçın adamı.

Fabiano ilk maç, topu ayağında fazla tutması dışında olumsuz ya da olumlu bir şeyler söylemek zor, ancak uzun top atmaması, geri pasları genelde defansta oynayan arkadaşları ile buluşturma çabası güzel. Gökhan Gönül kaptan olarak sahaya çıktı, ilk yarı zaman zaman etki yaptı. Önünde Krasic değil de Nani ile izlemek lazım. O zaman performansı kesinlikle artar. Kjaer için öyle çok değerlendirecek bir şey yok, zaten rakip takım gelemedi gibi. Ba için de aynı şeyleri söyleyebiliriz. Hasan Ali sahada adını en az duyduğum oyuncuydu. Caner'in yedeği olarak takımda kalır. Meireles çok iyiydi, uzun toplar, kademeler, top kesmeler. Çok istekli başladı sezona, böyle devam ederse büyük rekabet oluşacak. Krasic olmuyor, bir şeyler eksik, çok fazla bir şey söylemeye de gerek yok zaten. Stoch yine her zaman olduğu gibi ilk maçlarda bizi heyecanlandıran adam, asist de yaptı, gol de attı, uzun pasları da vardı, çalımları da. İstikrarsızlık dışında sorunu yok. İstikrarlı olursa ilk 11'in vazgeçilmez ismi olur. Diego iyiydi diyeceğim de sanırım bu takımda ben bile onu ilk 11'de bir yere yerleştiremem. Fernandao çok iyi, gerçekten hava toplarında inanılmaz etkiliydi, golden önceki kafa pozisyonu, sonra vole pozisyonu, attığı gol, topları indirmesi. Evet Fenerbahçe gerçek bir santrafor buldu.

2.yarı oyuna giren futbolculardan ise özellikle Şener-Nani kanadı bizi çok keyiflendirdi. Sanki yıllardır aynı takımda oynuyor gibiydiler. Şener'in ortaları ilk maçtan kendini göstermeye başladı. Sow'a bir iki tane net ortası var. Sow değerlendiremedi.

Nani için de ayrı parantez açmak lazım, ilk maçında zaman zaman yaptığı hareketler ile klasını konuşturdu. Ayağının dışıyla verdiği paslar, birden attığı çalımlar ve ilk maçında nefis bir frikik golü ile milyonlarca Fenerbahçe taraftarını selamladı. Nani sezona nasıl başlasın diye sorsalar, herhalde bundan daha iyi bir başlangıç kurgulayamazdım. Sadece Nani için bile tribüne gidilir. 1-2 futbolcu da ayak uydurunca direkt skoru değiştirecek bir kalitede.

2.yarı oyuna girenlerde Josef de zaman zaman etki yaptı, o da bir şekilde rakipten de sekerek de olsa golünü attı. yine de değerlendirmek için çok erken. Holmen = Krasic. Ne yazıkki takımdan gider. Sow iyiydi, attığı gol de attırdığı gol de 1.sınıf. O da iyi bir şekilde rekabete girecek oyunculardan birisi.

Defans hattı ile ilgili söyleyecek bir şey yok. Sadece dikkat ettim Caner pek ileri çıkmadı. Hoca mı tembih etti acaba bilmiyorum da hep ortasaha çizgisine gelip geri döndü.

Şener-Gökhan, Alper-Stoch ve Meireles-Josef arasında kıyasıya bir forma kapma mücadelesi olacak, bu isimler çok iyi, bu isimler formayı çok istiyor. Kim alırsa haketmiştir diyeceğiz. 

Van Persie de gelince forvetimiz çok acayip olacak. Fernandao sayesinde Van Persie çok fazla gol atar.

Vitor Pereira hocam hazırlık maçında atılan 7 gole de sevindi, 7 gole de tepki verdi. Açıkcası benim görmek istediğim hoca bu. Tribünde ben nasılsam hoca da kenarda öyle olsun istiyorum. Tepkileri gerçekten çok iyiydi.

Caner ilk hazırlık maçında hakemle fazla oynamaya başladı. Yine her faul sonrası eller kalkıyor, uyarı gelebilir. 

Frikikleri kimin atacağı belli oldu. Nani kimseye bırakmaz.

Sezonun ilk maçıyla beraber yine Stoch ile ilgili beklentiye girdim. Bir kez daha hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum.

Yeni formalar gayet güzel, futbolcuların üstünde de ayrı bir güzel duruyor.

Top rakibe geçtiği an Krasic, Stoch, Diego ve Fernandao prese başlıyor, rakip sahada 4 futbolcu % 100, bazen Meireles ve Topal katkısıyla beraber 6 oyuncu olduk. Özellikle rakip kaleci oyunu kısa pasla başlatırsa hemen karşı sahaya yığılıyoruz. Bu çok güzel bir şey. Özellikle avrupanın iddialı takımlarında çokca gördüğümüz hareket. Bu pres sonrası zaten rakip takım oyun kuramıyor ve top anında bize geri dönüyor.

Sezona böylesine bir güzel oyun ve gollü galibiyetle başlamak çok güzel, Salı günü Sivasspor deplasmanında oynayacağımız maçla hazırlık maçlarına devam edeceğiz.

Hiç yorum yok: