10 Şubat 2015 Salı

Mehmet Topuz Olmak


Bugün yapılan Fenerbahçe antrenmanından bir kare. Mehmet Topuz antrenman öncesi ya da sonrası eğleniyor ve fotoğrafçılara poz veriyor. Daha sonra da Fenerbahçe kafilesi ile beraber Rizespor maçı için Rize'ye hareket etti.

Mehmet Topuz'un Fenerbahçe'ye transferini hatırlıyorsunuz. Aziz Yıldırım'ın kullandığı arabayla başlayan bir kariyer. Çok havalı. Hatta Aziz Yıldırım bu transfer için televizyon programlarına bağlanıp ''Kurallara uygun büyük transfer'' şeklinde yorumlar yapmıştı. Beşiktaş formalı fotoğrafı düşse de daha sonra Fenerbahçeli yöneticilerin adımları ile beraber rekor ücretle Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Fenerbahçe'ye geldiği 2009/2010 sezonundan beri sürekli düşen performansı. Zaman zaman çıkıp bir şeyler yapsa da genelde kötü performanslar. 2010-2011 sezonu 34 maçın tamamında ilk 11 çıkarak belki de formanın son kez hakkını veriyordu. Artık performans olarak bir şey veremeyeceğini tüm Türkiye ve hatta Mehmet Topuz da biliyor olsa gerek.

Ölçü değil ama Youtube'a girip Mehmet Topuz yazdığınızda karşınıza ilk sıralarda saha içi değil saha dışı çıkıyor. ''Mehmet Topuz muhabir olursa, Mehmet Topuz komik doğum günü, Mehmet Topuz şampiyonluk sevinci, balıkçı Mehmet Topuz, Mehmet Topuz'dan Sow'a şaka, Mehmet Topuz Show, Mehmet Topuz röportaj, Kangal Topuz... '' Mehmet Topuz'un geldiği günden bu yana nasıl bir gelişim gösterdiğini az çok anlatan veriler.

Mehmet Topuz olmak çok güzel. İstanbul gibi bir şehirde yaşamak, cebinde paran var. Fenerbahçe ile idmanlar. Arkanda kocaman bir camia. Sokağa çıkınca fotoğraf çektirme istekleri. Tanınıyorsun. Takım otobüsünde yerin her zaman hazır. Volkan ve Emre ile çok yakınsın. Bu yüzden sırtın yere gelmez. Otobüste şakalar. Yabo dayı muhabbetleri, şarkılar, türküler, makaralar. Şampiyon olur takım, şampiyonlukta hiçbir emeğin olmaz. Ama sahaya kangal çıkarırsın yine gündem olursun. Böyle bir düşünce içinde olduğunu düşünmüyorum ama taraftarları bu sayede arkana alıyorsun. Herkes hafta boyunca senin fotoğraflarını ve videolarını paylaşıyor.

Futbolunu geliştirmene gerek yok. Geldin 31 yaşına. Bu saatten sonra Fenerbahçe'den başka takıma gitmene de gerek yok. Kendi huzurunu ve oturmuş düzenini de bozma. Arada Türkiye Kupası maçı da oynarsın tamam işte. Mis gibi hayat. Aman kendine hedefler koyma, aman performansını arttırma.

Son not; Mehmet Topuz Fenerbahçe'den yıllık 1 milyon euro garanti para alıyor. Maç başı ücreti 25 bin euro. Bu sezon şu ana kadar 12 maça çıktı. Şimdiden 300 bin euro da öyle geldi. Kontratı da 2016 yılında bitiyor.

1 yorum:

varol döken dedi ki...

Bu tür işlerde suçu yapanda değil ona bu imkanı tanıyanda ararım. Sen ayaklarına kadar git, dünyanın en büyük futbolcusuymuş gibi davran, mafyavari adamı kaçır, 11 milyon euro ver sonra Mehmet Topuz neden böyle? Mehmet Topuz az bile yapıyor, ben olsam o kadar maça da çıkmazdım, gerçi ben olsam çıkardım da bu işlerin doğası böyle.

Futbolu Fenerbahçe'de bırakmasın da onun dışında ne yaparsa yapsın.