9 Şubat 2015 Pazartesi

Kocaelispor 1 Büyükçekmece 0


8 Şubat 2015 - Kocaelispor-Büyükçekmece - İzmit İsmetpaşa Stadyumu

2007/2008 sezonu Bank Asya’yı şampiyon olarak tamamlayan Kocaelispor’un maçlarına bu kadar taraftar gelmiyordu. O sezon kombinemiz ile rahatlıkla Maraton tribüne giriyor maçları takip ediyorduk.  Bazı maçlar dolu tribünler önünde oynansa da şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Kocaeli İsmetpaşa Stadyumu’nda ben ‘’Dağ Tarafı’’ denilen tribünün dolduğunu çok hatırlamıyorum. O sezon Kocaelispor şampiyon olurken diğer tribünler bile her maç tam anlamıyla dolmuyor, dağ tarafına zaten genelde seyirci alınmıyordu. İstisna maçlar illah olmuştur.

2008/2009 sezonu Süper Lig’de mücadele ederken de Kocaelispor-Beşiktaş ve Kocaelispor-Galatasaray maçlarında da dağ tarafı tribün bu kadar dolu değildi. Kocaelispor-Fenerbahçe maçında ise bugünden biraz daha az kişi vardı. Onun dışında diğer maçların çoğunda dağ tarafı tribün boştu.

Pazar gününe dönelim. Pazar günü Kocaeli adına tarihi bir gündü. ‘’Kentte adeta bir bayram havası’’ klişesini kullansak yanlış olmaz. Kocaeli kent olarak tarihi bir güne imza atmak için erkenden yollara düşmüştü. Evden adım atar atmaz Kocaelispor atkılı-formalı insanlar görmek mümkündü. Hava da Kocaelispor taraftarının yanındaydı. Stada gitmek için her şey müsait. Hafta içi yönetimin de bilet fiyatlarını düşürmesi ile beraber stadın dolacağının sinyallerini zaten almıştık.

Stada giderken en son ne zaman maç trafiğine girmiştim? Sorusuna direkt cevap vermek kolay değildi. Bugün o trafiği de yaşayarak stadın oraya zorlukla ulaştık.

Stat Etrafı ; Stat etrafını ben en son herhalde 3 büyüklerle oynanan bir maçta bu kadar dolu görmüştüm. O maçlar dışında asla bu kadar araba ve insan trafiğinin olduğu maç olmazdı. Kentte birden oluşan bu birliktelik, bu heyecan gerçekten çok güzel. Bugün genç, yaşlı, çoluk, çocuk, kadın o stada geliyorsa bunun tek sebebi Kocaelispor’un büyüklüğü ve ismidir. Bilet gişelerinde oluşan metrelerce kuyruklar, stat gişelerinde oluşan metrelerce kuyruklar, bilet almak için birbirini ezen insanlar, kornalarla stat etrafını inleten arabalar, tezahüratlarla stada yürüyen taraftarlar.  Kocaelispor tekrardan eski günlerine dönecekse bu kent insanının adımları ile olacak.

Biletlerimizi de alıp stada giriyorduk, stat etrafından nasıl bir atmosfer olacağı az çok belliydi ama stada girer girmez şaşırdım. Bulunduğum ‘’Dağ Tarafı’’ tribün bile tamamen doluydu. Diğer tribünler zaten iğne atsanız düşmeyecek durumdaydı. Yıllar sonra bu stadı dolu görmek beni heyecalandırmış tekrar Kocaelispor’un Süper Lig’e yükseleceğine olan inancımı arttırmıştı.

Tribünler ; Omuz omuza ve konfeti şov ile başlayan Kocaelispor-Büyükçekmece maçı tribünleri açıkcası daha iyi olmalıydı. Kocaelispor'un bir kaç tezahurata ihtiyacı var. Böylesine potansiyel olan bir günde söylenen tezahurat sayısı 5'i geçmedi. 2.yarı başında ''Bir şarkısın sen...'' ile beraber tribünler hareketlendi. Keşke Kocaelispor adına bir tezahurat yarışması olsa da ortaya yeni tezahurat çıksa. Ayrıca bu maç nasıl olur da ''Burası Basra değil, İzmit Körfezi.'' tezahuratı bir kez bile olsa söylenmez. Bir de Kocaelispor tribünlerinin daha çok pankart, daha çok görsel organizasyona imza atması lazım. Hatta belki de bir koreografi.

Mücadele ; Mücadele açısından her maç olduğu gibi bu maçta da istekli bir Kocaelispor vardı. Yine de belki de tribünlerin bu kadar dolmasından dolayı etkilenen bir takım vardı. Sonuçta yaşları çok genç olan oyunculardan kurulu bir takım var. Böyle atmosfere alışık değiller. İlk yarı silik futbol oynamanın nedeni belki de bu heyecanları. Kocaelispor 2.yarıya daha istekli başladı. Zaman zaman tehlikeli ataklar yapsa da gol bir türlü gelmiyor, tribünleri dolduran 20.745 taraftar heyecanlanıyordu. Burak Özbakır’ın attığı gol ile beraber Kocaelispor sonunda binlerce taraftarını ayağa fırlatıyordu. Kalan dakikalar başka gol olmuyor ve mücadele 1-0 sona eriyordu.

Aslında bu maçın saha içinden çok saha dışını değerlendirmek gerekir. Kocaeli kenti sadece yeşil-siyah renklere sahip çıkmak için, Kocaelispor’un yanında olduğunu göstermek için tribünlere koştu. 

Kocaelispor ligde liderliğini sürdürüyor, kalan maçları kazandığı takdirde rakiplerine bakmadan 3.lige yükselecek. Yeni stat, 3.lig derken bir bakarsınız birkaç seneye tekrardan Kocaelispor Süper Lig’de haberleri.

Her yazı sonrası yazdığımı yine yazayım. Bir şekilde zaman yaratın ve Kocaeli’ye gelin. Hem passolig yok, hem stadın son maçları hem de gerçekten burada çok acayip bir hikaye var. İlk maç 22 Şubat 2015 Pazar günü 13:30’da. Şimdiden takviminizi ona göre ayarlayın. Başka Kocaelispor yok beyler.

2 yorum: