22 Şubat 2015 Pazar

Kocaelispor 1 Babaeskispor 0


İzmit İsmetpaşa Stadyumu'nda bir maç omuz omuza ile başlar ve Meksika Dalgası ile biter. Meksika Dalgası ile biten maçı bilin ki Kocaelispor kazanmıştır. Bugün de yine maç Meksika Dalgası ile bitti.

Kocaelispor son iç saha maçında 20.745 seyirci ile taraftar rekoru kırmış ve unutulmaz bir güne imza atmıştı. Bugün belki o kadar seyirci yoktu ama yine büyük coşku vardı. Tribünlerde yaklaşık 10 bin kişi maçın başından sonuna kadar Kocaelispor'un yanındaydı. 

Hafta içi yağan yoğun kar yağışına ve kötü hava koşullarına rağmen beklediğimden iyi zeminde oynanan maçta Kocaelispor son haftalardaki iyi futbollarından birini sergiledi. Özellikle kaptan Hamza son haftalara nazaran çok daha etkili oynadı. Çok daha fazla da sorumluluk aldı. Babaeskispor ise bulunduğu yerin hakkını veren şekilde oynadı. Maç başından sonuna kadar Kocaelispor kalesine gitmekten aciz ve silik görüntüdeydiler. Kocaelispor belki golü 70.dakika buldu ama sahada oynanan futbola bakınca her an o gol gelecekmiş hissine kapıldım. Rahattım. 

Burak Süleyman 70.dakika muhteşem bir gol atıp Kocaelispor'a 3.Lig yolunda kritik bir 3 puan kazandırdı.


Kocaelispor geçen hafta daha kalabalık bir topluluk önünde oynasa da bu hafta tribünler daha iyiydi. Hodrimeydan maç başından sonuna dek oldukça etkiliydi. Özellikle tribünden gözlemlediğim kadarıyla Hodrimeydan lideri futbolcular kadar mesafe katediyor. Cidden tribün liderliğinin hakkını veriyor. Saha içinde gezerek bütün maraton tribününe yönetiyor. En köşedeki adamın tezahuratlarına bile etkisi oluyor.

''Burası Basra değil İzmit Körfezi..'' tezahuratı en iyi Kocaelispor tezahuratıdır.

Kocaelispor evinde oynadığı son 4 maçı da 1-0 kazandı. - hatta 5.maç olarak yine bu statta oynanan Çınarlıspor maçını söyleyebiliriz. - Tekirdağspor, Kozlu Belediye, Büyükçekmece ve Babaeskispor. Kocaelispor evinde 9 maç yaptı. 8 tanesinde gol yemedi. Sadece birinde sahadan 0-4 ayrıldı. 8 maçı gol yemeden kapatmak büyük başarıdır. Tabii 9 maç sadece 9 gol attığını da söyleyelim.

Kocaelispor'un 1-0 kazandığı hafta en yakın rakibi Tekirdağspor evinde bu sezon ilk kez yenilmiş. Büyükçekmece karşısında 59 ve 71.dakika yediği gollerle 1-2 kaybetti. Bu Kocaelispor için müthiş haber.

Ligde son 6 hafta. Kocaelispor'un 3.Lige çıkması için sadece 6 hafta kaldı. En yakın rakibi önünde 4 puan farkla lider.

Pazar günü ligin iyi takımlarından Arnavütköy deplasmanına gidiyor. Galibiyet halinde çok başka şeyler söylenir.

Bu arada bugün yine İzmit İsmetpaşa Stadyumu'nda olmanın keyfini yaşadım. Stat Haziran ayında yıkılıyor. Artık bu stat yıkılmadan sadece 3 maç kaldı. 8 Mart, 29 Mart ve 12 Nisan Kocaelispor'un evinde oynayacağı son maçlar. Siz de kendinizi bu 3 tarihten birine ayarlayın ve hem bu stat yıkılmadan maç seyretmiş olun hem de binlerce seyirci önünde unutulmaz bir Kocaelispor günü yaşayın.

Başka Kocaelispor yok.

Hiç yorum yok: