4 Şubat 2015 Çarşamba

Çınarlıspor 0 Kocaelispor 1


Onurluyuz, gururluyuz, Kocaelispor'luyuz. Güzel tezahurat.

Yaşadığın kentin takımına sahip çık sloganı ile beraber bir kez daha yolumuzu İzmit İsmetpaşa Stadyumu'na çeviriyorduk.

Aslında mesele sadece yaşadığımız kentin takımını izlemek, sahip çıkmak değil. Meselenin benim açımdan ana etkeni tribünler. Yoksa tribünler boş olsa asla maça gitme isteğim olmaz. Tribünler dolu olacak, evden stada giden yolda, her sokak başında Kocaelispor atkılı, formalı insanlar göreceğim. İnsanlar çoluk çocuk stada koşturacak. Dilencilik müessesinin en büyük üyelerinden biri olarak Kocaelispor'a ve Kocaelispor ile ilgili bu yaşananlara dilenmekten mutluluk duyuyorum.

Stadın oraya varıyoruz. Kocaelispor bu hafta deplasmanda. Kombineler geçmiyor. Herkes maça bilet alarak girmek zorunda. Normalde Kocaelispor 9 bin üzeri kombine sattı. Bunu da ek olarak söyleyelim. Çınarlıspor Kocaeli takımı olduğundan maçı da İsmetpaşa'ya aldırdılar. Bence çok etik bir davranış olmasa da Çınarlıspor'un gücü belli. Nerede olursa olsun Kocaelispor o maçın ağır favorisidir. Sadece taraftar desteği önünde oynamak zorunda kaldılar. Ayrıca bilet gelirlerinden paranın yarısını da Çınarlıspor yönetimi aldı diyorlar. Bu da onlara iyi bir gelir. 

Maçın biletleri kale arkaları 5, maraton 10, numaralı 20-50 TL'ye satıldı. Tabii ilk amacımız Kocaelispor tribünlerini karşıdan izlemek olduğundan kale arkasına gitmek en doğru hareket olur diye düşünüyorduk. 5 TL'den biletlerimizi aldık. Bir de maç öncesi Kocaelispor lisanslı atkı aldık. Yani Kocaelispor'a bir maç gününde yeterli katkıyı yaptığımı düşünüyorum. 

Kale arkasından biraz sıra bekleyerek stada girdik, ardından hiç kimseye bir şey demeden saha içinden kendimizi Numaralı tribünde bulduk. Amatör'ün güzellikleri. Stadın her yerine istediğin gibi gidiyorsun. Ya da biz şanslıyız, kimse bize bir şey demedi.

Numaralı tribün yılların Kocaelispor'luları tarafından doldurulmuş durumda. Hodrimeydan'ın olduğu tribün yine her zaman olduğu gibi dolu. Kale arkasında boşluklar var. Yine de statta yaklaşık 8-9 bin kişi vardı desek yanlış olmaz.

Mücadele boyunca Kocaelispor oyuna hakim olan taraftı. Rüzgar oyuun aşırı derecede etkilese de Kocaelispor bir şekilde aradığı golü 2.yarı başında Çınarlıspor savunma oyuncularının yaptığı inanılmaz hata ile beraber buldu ve mücadeleyi bu golle 1-0 kazandı.

Kocaelispor liderliğini sürdürüyor. 3 haftadır gol de yemiyor. Maç fazlası da olsa en yakın rakibinin 5 puan önünde zirvede.

Tribünler yine iyiydi Net tezahuratlarla takıma gereken katkı yapıldı. Özellikle ''Körfez gol gol gol, şampiyonluk geliyor.'' tezahuratı görülmeye değerdi. Onun dışında tüm stadın katıldığı ''Meksika'' günün keyifli anlarından biriydi.

Passolig'in geçmediği Kocaelispor maçlarına bir şekilde zaman yaratın ve gelin. Gerek tribünler, gerek sahada yapılan mücadele, gerekse de yılların takımı Kocaelispor'un zirve yürüyüşü. 

Kısaca, Kocaeli'de güzel işler oluyor. Bekleriz.

Hiç yorum yok: