1 Aralık 2014 Pazartesi

Bilet Fiyatı Skandalı


Fenerbahçe'nin özellikle gruplarda oynayıp da 20 bin kişinin üstünde seyirci topladığı maç hatırlamıyorum. Üstelik bu sezon normal lig maçları bile passolig nedeniyle boş tribünlere oynanıyor. Kupa maçları her sezon olduğu gibi bu sezon da bomboş olacak. Hafta içi saçma bir formatta oynanan gereksiz grup maçlarına taraftarlar doğal olarak gelmiyor. Taraftarları stada çeken hiçbir şey yok.

Fenerbahçe yarın akşam Kayserispor maçı ile birlikte Türkiye Kupası'nda bu sezonun başlangıcını yapıyor. Rakip alt lig takımlarından Kayserispor.
Gelelim bu konunun yazılma sebebine. Mücadele Fenerbahçe'nin son lig maçından 2 gün sonra oynanıyor. Mücadele hafta içi 20:30'da başlıyor. Maçın bitiş saati 22:15. En erken evde olma süresi stadın yanında evin olsa 22:30. Takım beklenen futbolu oynayamıyor. Tribünlerde sezon başından beri kaoslar yaşanıyor. Ancak tüm bunlara rağmen maçın en ucuz bileti 50 TL. Passolig yokmuş ancak passolig'in sitesinden bilet alınıyormuş. Nereye yüklenecek bilmiyorum. Tek girişlik bilet satılıyor sanırım. Çözemedim. 

50 TL! Fenerbahçe'nin sonucu çok da önemli olmayan - kupa formatından dolayı 5 tane daha maç var ve 4 tanesi çok güçsüz takımlarla - hafta içi kupa maçının bilet fiyatı.

Taraftarları tribünden uzaklaştırmak için alınmış bir karar olduğunu düşünüyorum. Yönetim ''Aman taraftar gelmesin. Passolig geçmiyor, şimdi gelirler de istifa falan derler, kaosa gerek yok'' düşüncesi içinde olduğunu düşünüyorum.

Yarın 50 ile 255 TL arasında değişen fiyatlarla satılan biletlerden sonra tribünlerde kaç kişi olacağını herkes tahmin ediyor. Yıllardır boş olduğu gözüktüğü halde ısrarla pahalı bilet fiyatları devam ettiği gibi, kimsenin ''Ya beyler bu kupa maçlarını 5 tl yapalım da Fenerbahçe'yi görmeyen öğrenciler, maddi durumu yerinde olmayanlar bile Fenerbahçe'yi izlesin'' denmediği gibi bir kez daha aynı harekete devam ediliyor.
Sonuç olarak Türkiye gibi bir yerde, hafta içi kupa maçının en ucuz bilet fiyatının 50 TL olmasının mantıklı tek bir açıklaması olamaz. Fenerbahçe halkın takımıdır sözünün de bir kez daha ne kadar yalan bir söz olduğunu, boş tribünlerin geleceğini bile bile pahalı bilet fiyatları belirleyen yönetimin açıkca taraftarları stadyumda istemediğini, Fenerbahçe'yi halktan iyice uzaklaştırdığını net şekilde görüyoruz.

Umarım bir an önce bu fiyatı belirleyen Aziz Yıldırım ve yönetimi gider ve yerine gelecekler inşallah daha mantıklı kararlarla Fenerbahçe'yi yönetmeye başlar.

Not : Hafta içi Real Madrid'in kupa maçı en ucuz bileti 27, Barcelona'nın kupa maçı en ucuz bileti 30 TL. Bunu da söyleyelim.

Hiç yorum yok: