6 Ocak 2014 Pazartesi

Le Passé


Senaryosunu ve yönetmenliğini 2011 yılında Jodaeiye Nader az Simin filminden hatırladığımız Asghar Farhadi yapıyor. 2011 yılında yine iyi bir film olan Jodaeiye Nader az Simin'den sonra bu kez yine iyi bir film Le Passe ile gelmiş. Yine İnsan ilişkileri üzerine. Zaten artık Asghar Farhadi filmi denildiğinde bunun tahmin edilmesi zor olmuyor.

Film yine güzel, bir ailenin boşandıktan sonra neler yaşayabileceğini anlatıyor desem yanlış olmaz. Filmin başrol oyuncularından Ali Mosaffa-Ahmad-'nın boşanma davası için Tahran'dan Paris'e geri dönmesi ile beraber ailesinin yaşadığı sorunlara eğilmesi, kızının yaşadıklarını iyi şekilde anlatıyor.

Film bizlere boşanmanın berbat bir şey olduğunu, ailelerin böyle durumlarda nasıl zor anlar yaşadıklarını, özellikle çocukların inanılmaz etkilendiğini, hayatlarının kötüleştiğini, sinirlendiklerini, mutsuz olduklarını anlatıyor.

Özellikle Ali Mosaffa başta, çocuk oyuncular Pauline Burlet-Lucie-, Elyes Aguis-Fouad- ve Jeanne Jestin-Lea-'in oyunculuklarını çok başarılı.

Filmi mutlaka izleyin, özellikle sonu oldukça etkileyici.

Hiç yorum yok: